HomeHL-SportsΔιπλό γοήτρου για τον Εργοτέλη

Διπλό γοήτρου για τον Εργοτέλη

Με δύο γκολ του Έφορντ οι Ηρακλειώτες κέρδισαν με 2-0 τη Δόξα Δράμας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Nικηφόρο φινάλε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έκανε ο Εργοτέλης, κερδίζοντας εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας με 2-0 στο κυριακάτικο  παιχνίδι της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής.

Το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ελεύθερα και οι Κρητικοί αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε ο Έφορντ.

Έτσι, η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου τερμάτισε στην 4η θέση με 48 πόντους, μαζί με την Παναχαϊκή, ενώ αυτή του Δημήτρη Σπανού κατέλαβε με 45 βαθμούς την 8η θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 9′ ο Τσέλιος πάσαρε στον Έφορντ, που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μένκα και με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, όχι όμως σπουδαίες φάσεις για αρκετή ώρα, για να φτάσουμε στο 41′, όταν ο Σιώπης σέντραρε, ο Μάρτινς έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 45’+1 ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ, με τον Έφορντ να εκμεταλλεύεται λάθος του Ρουγκάλα και με σουτ εντός περιοχής να βρίσκει δίχτυα για το 0-1.

Η Δόξα είχε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 48′, καθώς ο Μάρτινς έκανε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Κρητικό, που σούταρε εντός περιοχής και ο Καλογεράκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 52′ οι Ηρακλειώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καψάλη στον Τσέλιο, με τον Μπαϊκαρά στο 55′ να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 62′ ο Πεταυράκης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, αλλά δεν ήταν καλό το τελείωμά του, ενώ στο 67′ ο ίδιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μάρτινς έπιασε τη σκαστή κεφαλιά και ο Καλογεράκης ενήργησε αποτελεσματικά.

Στο 72ο λεπτό ο Μένκα απεσόβησε το 0-2, εξουδετερώνοντας το πλασέ του Ιατρούδη μετά από πάσα του Έφορντ, ενώ στο 77′ ο Τσέλιος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.

Εντέλει, το δεύτερο γκολ των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 82′, και πάλι με τον Έφορντ, ο οποίος αξιοποίησε σέντρα του Βουτσά από δεξιά και νίκησε τον Μένκα στην κλειστή του γωνία.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στον αγώνα ανήκε στους «μαυραετούς», με τον Πατράλη στο 90’+2 να κάνει το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, για να διώξει σε κόρνερ ο Τζελέπης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δραγούσης του Συνδέσμου Κιλκίς με βοηθούς τον Τζιουβάρα του Συνδέσμου Κοζάνης και τον Μαλανδρή του Συνδέσμου Χαλκιδικής.

Κίτρινες27′ Δούμτσιος, 42′ Πεταυράκης, 58′ Ρουγκάλας – 70′ Βουτσάς.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Δημήτρης Σπανός): Μένκα, Σιώπης, Πεταυράκης, Καψάλης, Ανδρέου, Ρουγκάλας (83′ Παρασκευάς), Μακρής (61′ Πατράλης), Κρουθ (46′ Κρητικός), Μπαϊκαρά, Μάρτινς, Δούμτσιος.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης (86′ Τζελέπης), Βουτσάς, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπαχανάκ, Μπρους, Μπουτσάκης (80’Ροβίθης), Τσέλιος, Έφορντ, Ιατρούδης, Μανουσάκης (69′ Mπουρσέλης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση