HomeHL-GreeceΈρευνες Serial Killer: Ανασύρθηκε εύρημα από την λίμνη στο Μιτσερό

Έρευνες Serial Killer: Ανασύρθηκε εύρημα από την λίμνη στο Μιτσερό

Η «επιχείρηση sonar» στην Κόκκινη Λίμνη άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το sonar σάρωσε, η ανάλυση έγινε και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή της γνωστοποίησης των δεδομένων που κατέγραψε ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις γύρω από τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δυο σορών, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Οι ελπίδες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου εναποθέτονται πλέον στο υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα sonar που έφθασε στην Κύπρο την Παρασκευή (3/5).

Σήμερα Κυριακή, η ρομποτική κάμερα θα καταγράψει νέα δεδομένα σε συγκεκριμένα σημεία. Πρόκειται για στόχους που ήδη έχουν σηματοδοτηθεί, και αφορούν σε ύποπτα αντικείμενα που εντόπισε το Sonar στο βυθό της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό. Η ρομποτική κάμερα θα καταγράψει αναλυτικά δεδομένα για κάθε έναν από αυτούς τους στόχους και αναλόγως των ευρημάτων, θα κριθεί εαν απαιτείται κατάδυση του δύτη αργά το απόγευμα και ανάσυρση κάποιου αντικειμένου.

Η «επιχείρηση sonar» στην Κόκκινη Λίμνη άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε γύρω στις 18:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψε το σύστημα, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε στο Simgalive o Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.
O χειριστής του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος Multibeam Sonar είναι Ισπανός επαγγελματίας Υδρογράφος. Σε δηλώσεις του το Σάββατο (4/5) ο Αλεχάντρο Παλμέιρo, ανέφερε ότι το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια περίπτωση και η επιχείρηση είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Εξάλλου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας μίλησε ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και συγκεκριμένα στον News 24/7. Ο κ. Νικολάου εκτίμησε ότι η χρήση του sonar, θα προσφέρει τη δυνατότητα, μέσω λέιζερ, να εντοπιστεί, αν υπάρχει πτώμα, στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο.

Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα βοηθήσουν ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία εξέλιξη σε ότι αφορά τον εντοπισμό κάποιου ευρήματος εντός της Κόκκινης Λίμνης ήταν την περασμένη Πέμπτη όταν ανασύρθηκε ένα τσιμεντομπλόκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή (5/5) ο 35χρονος καθ΄ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος, παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας όπου ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του γι άλλες οκτώ μέρες.

Την Παρασκευή είχαν αναχώρησαν από το νησί οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι της Scotland Yard, που ήρθαν στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, για να συνδράμουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους στις έρευνες. Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας.

Η Κόκκινη Λίμνη, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου Ορέστη είχε μετατραπεί σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες. Την Κυριακή του Πάσχα είχε εντοπιστεί και ανασυρθεί από την Κόκκινη Λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα όπου εντός υπήρχε μια σορός που εικάζεται ότι ανήκει στην 36χρονη Livia Florentina Bunea.

Παράλληλα, την Παρασκευή ταυτοποιήθηκε με επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σορός ανήκει στην Ariane Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018. Το όνομά της περιλαμβανόταν στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα. Η επίσημη ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο του DNA.

Η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση διαδοχικών δολοφονιών γυναικών προκάλεσε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο. Την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο τερματισμός των υπηρεσιών του Αρχηγού, που τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Τρίτη, ακολουθεί την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Σε επιστολή προς τον κ. Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος επικαλείται τους λόγους που τον οδήγησαν στη «δυσάρεστη», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση.

sigmalive.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση