HomeΚΡΗΤΗΗ έλλειψη προσωπικού έκανε έναν γυναικολόγο… καρδιολόγο

Η έλλειψη προσωπικού έκανε έναν γυναικολόγο… καρδιολόγο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνθήκες του 1950, όταν οι γυναίκες γεννούσαν χωρίς γιατρούς… θυμίζει η ιστορία που εξελίχθηκε στη Σητεία με πρωταγωνίστρια όχι την ετοιμόγεννη γυναίκα, αλλά τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας. Αυτή τη φορά ο μαιευτήρας ήταν στη θέση του, όχι όμως και ο καρδιολόγος, με αποτέλεσμα ο γυναικολόγος να πάρει το ρόλο του.

Η 36χρονη επίτοκος βεβαίως δε φανταζόταν ότι θα γεννούσε με τόσους κινδύνους εν έτει 2014, εξαιτίας του συστήματος «δανεικού» καρδιολόγου που εφαρμόζεται στο Λασίθι, και ακόμη περισσότερο δε θα ήθελε να φανταστεί πως το όνειρο να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, θα μπορούσε σε μια στιγμή να μετατραπεί σε εφιάλτη.

 

Ο γυναικολόγος ανέλαβε… και χρέη καρδιολόγου

Όλα ξεκίνησαν όπως αποκαλύπτει το portalneakriti.gr με την προετοιμασία της Χριστίνας Μανιδάκη για το προγραμματισμένο χειρουργείο, καθώς όλα ήταν έτοιμα για την καισαρική τομή στην οποία θα υποβαλλόταν. Η μέλλουσα μητέρα διασωληνώθηκε… αλλά όλοι «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο» και στην προκειμένη περίπτωση τα απρόβλεπτα γεγονότα που μπορούν να προκύψουν σε νοσοκομεία με πολλές ελλείψεις.

 

«Δανεικός» καρδιολόγος

Έτσι ενώ ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος θα γινόταν από καρδιολόγο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ένα έκτακτο περιστατικό στην Ιεράπετρα, δεν επέτρεψε στον καρδιολόγο να βρίσκεται έγκαιρα στη Σητεία. Το νέο βρήκε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό κυριολεκτικά με το ένα πόδι στο χειρουργείο και την 36χρονη διασωληνωμένη, και έτσι ο γυναικολόγος ανέλαβε το προσωπικό ρίσκο αλλά και τα… χρέη καρδιολόγου.

 

Ενάμιση χρόνο στην αβεβαιότητα

Τελικά, η καισαρική έγινε με απόλυτη επιτυχία και η μητέρα κρατάει πλέον στα χέρια της το γλυκύτατο κοριτσάκι της, αφού όμως καρδιοχτύπησαν οι γιατροί, οι οποίοι δε γνώριζαν τι θα αντιμετώπιζαν στη διάρκεια της επέμβασης.

Αξίζει να τονιστεί ότι, μετά την επέμβαση, ήρθε και ο καρδιολόγος από την Ιεράπετρα!

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι.Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία τονίζουν ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγου, πριν υπάρξουν τραγικές συνέπειες και τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

«Δεν πάει άλλο», λένε με μία φωνή οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σητείας, αλλά και οι πολίτες, για το πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγου που εδώ και 1,5 χρόνο περίπου απασχολεί την τοπική κοινωνία. Αυτή τη φορά η αγανάκτηση όλων είναι μεγάλη και αφορμή στάθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό στη Γυναικολογική Κλινική.

 

Επιτέλους μόνιμος!

Πάντως πρόσφατα, η 7η ΥΠΕ Κρήτης ανακοίνωσε ότι θα προσληφθεί κατ’ εξαίρεση μόνιμος καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Σητείας. Ευχή όλων είναι να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι σχετικές διαδικασίες, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα ασκηθούν πιέσεις από τους αρμόδιους φορείς. Όπως και για την πρόσληψη ενός ακόμα καρδιολόγου, γιατί μόνο ένας γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου…

neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση