HomeΚΡΗΤΗΤο νοσοκομείο της Σητείας επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Το νοσοκομείο της Σητείας επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Την περασμένη Πέμπτη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, θεμελιωτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια συμβολική κίνηση για τη σημασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας προχώρησαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος συνοδευόμενος από την Βουλευτή Λασιθίου ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Σπυριδάκη, την υποψήφια ευρωβουλευτή Όλγα Μαρκογιαννάκη τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Λευτέρη Καρχιμάκη και τον Γραμματέα της ΝΕ Λασιθίου Μιχαήλ Μαυρικάκη,  οι οποίοι  επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο της Σητείας, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών στον νομό Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη Διοίκηση, το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο της Σητείας επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ευκαιρία για τον κ. Σπυρόπουλο να εκφράσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ προς το υγειονομικό προσωπικό που σήκωσε το βάρος της πανδημίας, καθώς και να ενημερωθεί για τις τρέχουσες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πόσο σημαντική είναι η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υποστήριξη του υγειονομικού συστήματος και τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτική υγειονομική φροντίδα.

Επισήμανε δε το εξής: «Οι συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες  είναι αδυσώπητες, όταν για παράδειγμα η Ιταλία διαθέτει το 10%, η Πορτογαλία το 8% ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ  πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι κρατικές δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% , -πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου που προσεγγίζει το 7,7%- και οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην ΕΕ στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας.»

Το νοσοκομείο της Σητείας επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο κ. Σπυρόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε διασφαλίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ακόμη μια φορά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα τη δεδομένη χρονική στιγμή που ασκεί γόνιμη αντιπολίτευση, και αναδεικνύει μια σειρά ζητημάτων όπως οι χαμηλοί μισθοί, η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και τα υψηλά ενοίκια,  ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών και τους κάλεσε στις ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κρήτη ώστε  να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη καθώς και στη διαμόρφωση και ανάδειξη μιας ελκυστικής και δυναμικής υπαίθρου με υψηλή ποιότητα ζωής και πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες.

Το νοσοκομείο της Σητείας επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση