HomeHL-GreeceΝίκος Παππάς: «Περιθωριακοί» όσοι μας αποδοκιμάζουν

Νίκος Παππάς: «Περιθωριακοί» όσοι μας αποδοκιμάζουν

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είναι προφανές ότι προτρέχουν. Η ομιλία μας έγινε κανονικά, ταξίδεψα αυθημερόν για να συμμετέχω στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και χθες κάναμε μια πολύ καλή εκδήλωση στη Βέροια» ανέφερε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για τις διαμαρτυρίες κατά την περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει «πανικός στο Μαξίμου» και περί δημοσκοπήσεων, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «εάν υπήρχε αυτή η πραγματικότητα θα αποτυπωνόταν, και δεν υπάρχει. Εγώ συνάντησα σε αυτή τη διήμερη περιοδεία ανθρώπους που, με τις θέσεις που είχανε για το Μακεδονικό, καθίσαμε και συζητήσαμε και μαζί για το πώς θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Και στη Βέροια είχαμε και τις περιοδείες μας, και τις συγκεντρώσεις μας. Οι ακρότητες οι οποίες συμβαίνουν αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του πληθυσμού, για να μην πω περιθωριακό. Χθες, έξω από τη συγκέντρωση ήταν 20 – 30 άτομα που φώναζαν το σύνθημα «Αλήτες, προδότες πολιτικοί». Αυτό είναι ένα φασιστικό σύνθημα και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν και την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων και αυτό το σύνθημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «ο κόσμος, πρώτον, έχει καταλάβει ότι η Συμφωνία δείχνει μια νέα δυναμική στο τι συμβαίνει στη χώρα συνολικά για τη γειτονιά της. Το δεύτερο που έχει καταλάβει ο κόσμος αφορά το ποιες πολιτικές δυνάμεις λένε την αλήθεια και ποιες υποκρίνονται. Διότι, η κατάσταση αυτή τη στιγμή σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ως εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είπε ψέματα, ούτε προεκλογικά έκρυψε τη θέση του, κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την κυβερνητική πλειοψηφία την οποία σχημάτισε. Από την άλλη, έχουμε κόμματα απολύτως απολιτικά, τα οποία λένε ότι η Συμφωνία θα πρέπει να ακυρωθεί και κατατάσσονται στο ακραίο δεξιό φάσμα και έχουμε και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει επιδοθεί σε μια άσκηση πατριδοκαπιλείας πρώτου μεγέθους και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Ενώ η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, πηγαίνει στην Ευρώπη και δεν λέει πουθενά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να πει ρητά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Δεν το λέει αυτό και ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ο κόσμος που υποστήριζε και υποστηρίζει τη Συμφωνία, είναι εδώ και προσδοκά μαζί και με πολλούς που στο παρελθόν είχαν διατυπώσει διαφωνίες και περιμένουν τώρα τα καλά αποτελέσματα από τη Συμφωνία».

Απαντώντας στο αν οι διαμαρτυρίες είναι υποκινούμενες, ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι «η δύναμη της άκρας Δεξιάς δε βρίσκεται στη δυνατότητά της να κινητοποιεί 20 νοματαίους, αλλά στην ανοχή που της δίνουν τα κομμάτια του πολιτικού συστήματος που την εντάσσουν στο δημοκρατικό τόξο και στο ότι η παρουσία τέτοιων ακραίων στοιχείων εργαλειοποιείται από τον υπόκοσμο της μιντιακής διαπλοκής. Εκεί βρίσκεται δυστυχώς αυτό που τους νομιμοποιεί και στον δημόσιο διάλογο. Θα περίμενε κανείς μια καταδίκη και αποστασιοποίηση από τέτοιου είδους φαινόμενα την οποία δεν την έχουμε δει».

Και πρόσθεσε: «Στα σύνορα που βρέθηκα συζήτησα και με τον πρόεδρο της κοινότητας των Ευζώνων και με την πρόεδρο της κοινότητας της Ειδομένης το πώς οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν διότι όλοι αυτοί που «τους πουλάγανε Μακεδονία», τους είχαν αφήσει χωρίς να βλέπουν ελληνική τηλεόραση. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησα για το πώς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης ήταν άνθρωποι που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στάθηκαν στο ύψος του καθήκοντός τους που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών εκεί. Είμαστε σε μια καινούργια ημέρα και ο χρόνος θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους απέναντι στη Συμφωνία και όσους την υπηρετούν, να καταλαβαίνουν ότι είναι μια Συμφωνία υπέρ των ελληνικών συμφερόντων».

Απαντώντας για τη μικρή έκταση που έχει λάβει στον Τύπο η τριμερής στο Ισραήλ και κατά πόσο αυτή είναι σημαντική για τη χώρα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε ότι «είναι μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση η οποία εμπίπτει μέσα στη συνολική στρατηγική της Ελλάδας για την οικοδόμηση συμμαχιών στην περιοχή που θα τις επιτρέψουν και το διπλωματικό της εκτόπισμα να αναβαθμίσει αλλά και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι έχουν ανακαλυφθεί μεγάλα κοιτάσματα ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο. Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες. Το ότι η Ελλάδα, μέσω των συμμαχιών της, τις οποίες οικοδομεί, ισχυροποιείται και βελτιώνει τη διαπραγματευτική της θέση σε όλα τα επίπεδα».

Τέλος, σχετικά με την τυχόν κόντρα με τους εποπτικούς θεσμούς σε σχέση με το νομοσχέδιο προστασίας της Α’ κατοικίας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε: «η ελληνική κυβέρνηση έχει φτάσει σε μια συμφωνία και με τις τράπεζες για το διάδοχο σχήμα του νόμου για την προστασία της Α’ κατοικίας. Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει και η διαβούλευση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος, οι οποίοι (σ.σ. μηχανισμοί) εποπτεύουν το τραπεζικό σύστημα, ανεξάρτητα το αν μια χώρα είναι σε πρόγραμμα ή όχι. Στο σχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες λαμβάνονται υπόψη και οι θέσεις που διατυπώνουν οι εποπτικοί μηχανισμοί του τραπεζικού συστήματος. Στα κεντρικά σημεία θα υπάρχει συμφωνία. Σε κάποια δευτερεύοντα μπορεί να υπάρξουν και μικροδιαφορές, αλλά αυτά δεν είναι ικανά να αποτρέψουν τη νομοθετική πρωτοβουλία».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση