HomeΕΚΛΟΓΕΣO Δ. Βρύσαλης στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου

O Δ. Βρύσαλης στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Δημήτρης Βρύσαλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους εργαζόμενους δήλωσε:

 «Βρεθήκαμε σήμερα στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Εδώ που γίνεται η συλλογή και επεξεργασία των μπλε κάδων, της ανακύκλωσης.

Το να ισχυριστούμε ότι οι εργαζόμενοι εδώ δουλεύουν σαν δούλοι του 21ου αιώνα είναι πραγματικά λίγο. Οι συνθήκες δουλειάς είναι τραγικές. Όπως οι ίδιοι μας είπαν περνάνε από μπροστά τους μέχρι και περιττώματα ζώων, και αυτοί οι άνθρωποι δεν παίρνουν έστω το Βαρέο και Ανθυγιεινό ένσημο.

Μάλιστα τους βρήκαμε σε μέρα κινητοποιήσεων, σε στάση εργασίας. Καθώς τη Δευτέρα έγινε αναίτια απόλυση ενός συναδέλφου τους, την οποία διεκδικούν να ανακληθεί.

Κοιτάξτε εδώ υπάρχει θέμα. Η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει το εργοστάσιο, άρα την ανακύκλωση της πόλης, στα χέρια εργολάβων και της ΕΕΑΑ Α.Ε. (επιχειρηματίες του κλάδου). Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένες φορές, όπως μας είπαν, από τη δημοτική αρχή την τροποποίηση τη σύμβασης Δήμου – ΕΕΑΑ ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους όταν αλλάζει ο εργολάβος. Η Δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, εκτός από ευχολόγια και δεσμεύσεις… συμπαράστασης, έχουν τους εργαζόμενους στο «περίμενε», δεν παίρνουν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων.

Συνέπεια της στάσης αυτής από τον Δήμο, είναι η εταιρία να έχει ουσιαστικά «το ελεύθερο» να κάνει απολύσεις, να συμπεριφέρεται όπως θέλει απέναντι στους εργαζόμενους, να μην παίρνει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Επτά (!) εργατικά ατυχήματα, μας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι ότι έχουν γίνει σε 1,5 χρόνο.

Ακόμη μια σοβαρή καταγγελία που μας έκαναν οι εργαζόμενοι, είναι ότι πολλές φορές το εργοστάσιο υπολειτουργεί, δεν γίνεται ανακύκλωση δηλαδή. Επειδή ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι παλιός και ο εργολάβος δεν αναλαμβάνει το κόστος εκσυγχρονισμό του. Τότε ο Δήμος στέλνει την ανακύκλωση στην χωματερή και όλοι εμείς πληρώνουμε ένα επιπλέον τέλος με το οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος!

Αυτές είναι οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων τομέων, όπως της διαχείρισης απορριμμάτων. Που φυσικά η σημερινή Δημοτική αρχή συνεχίζει από κει που άφησαν οι προηγούμενες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Τους συγχαίρει για τον ανυποχώρητο αγώνα που κάνουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Απαιτούμε ταυτόχρονα από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση της σύμβασης με την ΕΕΑΑ με εξασφάλιση των όρων για σταθερή δουλειά των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση