HomePost ItΔήλωση Δημήτρη Βρύσαλη για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Δήλωση Δημήτρη Βρύσαλη για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Τι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και μέλος ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ έκανε την παρακάτω δήλωση για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο Συλλογος εργαζόμενων συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την Στοχοθεσία και Αξιολόγηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία (ΠΟΕΔΗΝ) όσο και οι Ομοσπονδίες-μέλη της ΑΔΕΔΥ. Έχουν κατατεθεί τα σχετικά εξώδικα στα συναρμόδια Υπουργεία. Θα σταλεί από το Σύλλογο Εργαζομένων προς τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ , το  εξώδικο της ΑΔΕΔΥ και της ομοσπονδίας ΠΟΕΔΗΝ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την Αξιολόγηση, που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους για τη  μη συμμετοχή τους στη διαδικασία. ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ.

Όλα αυτά ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που με διαδικασίες fast track έκλεισε η εξεταστική επιτροπή στη βουλή για να κουκουλωθεί η υπόθεση των 57 νεκρών από το λεγόμενο κράτος δικαίου και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη κωφεύει, ενώ η HELLENIC TRAIN έχει πάρει θετική αξιολόγηση με πιστοποίηση, που  εργαζόμενοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για καταπάτηση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους και λαμβάνουν αποφάσεις με καθυστέρηση χρόνων και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εναντίον τους

Μάλιστα, για να στηριχθεί το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι για όλα φταίνε οι «ανεπαρκείς Δημόσιοι Υπάλληλοι» ( μέσα σε αυτούς και οι ήρωες υγειονομικοί στα τραγικά υποστελεχωμένα Νοσοκομεία όλα αυτά τα χρόνια  προηγούμενα χρόνια ),στοχεύουν στην βαθύτερη εμπορευματοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών, με τους εργολάβους και τους επιχειρηματικούς ομίλους να τρίβουν τα χέρια τους.

Μιλάνε για αξιολόγηση σε μια Δημόσια Διοίκηση που έχει να κάνει επιλογές Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων με Συμβούλια κρίσης, Υπηρεσιακά Συμβούλια, πάνω από μία δεκαετία και μάλιστα οι διαδικασίες γίνονται με υποκειμενικά κριτήρια, τις οποίες μόνο αυτοί γνωρίζουν και πολλές φορές μαγειρεύουν, στο βαθύ κράτος των μηχανισμών χειραγώγησης που συστήνουν, και χωρίς να δημοσιεύονται.

Τέλος μιλάνε για αξιολόγηση, την ώρα που η κυβέρνηση κοστολογεί τις υπηρεσίες υγείας, βάζει «κόμιστρο» στο φάρμακο για να εξυπηρετήσει τους φαρμακοβιομήχανους, απαξιώνει τα Νοσοκομεία αφήνοντας υπηρεσίες υποστελεχωμένες από την τραγική έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους, απολύει συμβασιούχους και δεν τους μονιμοποιεί,  υλοποιεί το νέο ΕΣΥ προσφέροντας βορρά τις κλινικές, τα χειρουργεία στα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ (βλ. απογευματινά χειρουργεία με «τιμοκατάλογο»), απαξιώνοντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Πάνω σε αυτή τη διαχρονική πολιτική της απαξίωσης έρχεται να καταργήσει την Ψυχιατρική και παιδοψυχιατρική κλινική απο τον οργανισμό του ΠΑΓΝΗ χαρίζοντας ζεστό χρήμα σε ΑΜΚΕ και ΜΚΟ διαλύοντας έτσι την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση των στεγνών προγραμμάτων και την θεραπευτική τους προσέγγιση – φιλοσοφία χρόνων (18ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ κ.λ.π), με το σχέδιο νόμου  που θέλει να καταθέσει προς διαβούλευση στην ολομέλεια της βουλής, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων νομοσχεδίων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη λειτουργία των ΣΔΙΤ – Α.Ε. (βλ. Νοσοκομείο Σαντορίνης 2016).

ΜΑΖΙΚΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ Ν28 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση