HomeΚΡΗΤΗΈνας… ευρωπαίος περιφερειάρχης στην Κρήτη…

Ένας… ευρωπαίος περιφερειάρχης στην Κρήτη…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν από δέκα περίπου χρό­νια, πολλοί υπουργοί διάβηκαν το κατώφλι του Μαξίμου, όπου δέχθηκαν πρόταση να είναι υποψήφιοι «μικροί πρωθυπουργοί» σε κάποια περιφέρεια της χώρας, προκειμένου να στη­ρι­χθεί ο νεότευκτος, τότε, «Καλλικράτης».

Τα τότε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην πλειοψηφία τους, που δε συμβιβάζονταν με κάτι λιγότερο από την κεντρική πολιτική σκηνή, εξέφραζαν γενναίες αρνήσεις στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Σήμερα, ύστερα από δύο θητείες στις περιφέρειές τους, οι άνθρωποι που στρα­τεύτηκαν για την παράταξη, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Απόστολος Κατσιφάρας, παραμένουν περιφερειάρχες και ενεργοί πολιτικά.

Στη Δυτική Ελλάδα δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται, στην Κρήτη όμως ξέρουμε, γιατί βρεθήκαμε εκεί πρόσφατα.

Εκεί υπάρχει ένας ταλα­ντούχος πολιτικός άνδρας, που είναι παράδειγμα για τον τόπο. Είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης, που όχι μόνο διοικεί με συνέπεια, αλλά αποτελεί παράδειγμα πολιτικού ανδρός.

Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει και να στρατεύσει τα καλύτερα στελέχη της Κρήτης πλάι του, τα οποία δουλεύουν με όρεξη και μεράκι για το νησί. Με σύγχρονη οπτική, εντάσσοντας στην καθημερινότητα του πολίτη ως και ψηφιακές υπηρεσίες, μπορεί να δημιουργεί και να σκέφτεται έξω από το στενό πλαίσιο.

Ένας ευρωπαίος περιφερειάρχης, που τιμά τον πολιτικό χώρο που τον ανέδειξε και δίνει παράδειγμα συναίνεσης με τους άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο άν­θρωπος που οι πολίτες εκτιμούν και σέβονται και που είναι ο μόνος που θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες της απλής αναλογικής, καθώς η συνεργασία, η συνέργεια και η συναίνεση είναι ο δικός του τρόπος. Αν υπήρχαν 12 ακόμη Αρναουτάκηδες, η Ελλάδα θα ήταν άλλη χώρα.

Πηγή:paron.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση