HomeΚΟΣΜΟΣΣυρία: Κούρδοι μαχητές έδιωξαν τζιχαντιστές από ένα προπύργιό τους

Συρία: Κούρδοι μαχητές έδιωξαν τζιχαντιστές από ένα προπύργιό τους

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συριακή δύναμη της οποίας ηγούνται κούρδοι μαχητές και έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ εξεδίωξε σήμερα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από τη Χατζίν, τη μεγαλύτερη τοποθεσία του τελευταίου του καταφυγίου στην εμπόλεμη ανατολική Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) είχαν εξαπολύσει τον Σεπτέμβριο επίθεση κατά του προπυργίου των τζιχαντιστών στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στα ιρακινά σύνορα. Το ΙΚ δεν ελέγχει πλέον τα χωριά Σούσα και αλ-Σάαφα σε αυτή την περιοχή.

«Στο τέλος μιας εβδομάδας σφοδρών μαχών και αεροπορικών επιδρομών, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατάφεραν να εκδιώξουν το ΙΚ από τη Χατζίν», δήλωσε ο Ραμί Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε, την επομένη της ανάπτυξης των FDS σε αυτό το μεγάλο χωριό της κοιλάδας του Ευφράτη.

Οι τελευταίοι μαχητές του ΙΚ παρέμεναν χθες, Πέμπτη, μέσα σε ένα δίκτυο σηράγγων και στα όρια της Χατζίν, περιοχής που απέχει περίπου 30 χλμ. από τα ιρακινά σύνορα.

Ο τομέας που ελέγχεται από το ΙΚ σε αυτή την περιοχή της Συρίας είναι το τελευταίο καταφύγιο του «χαλιφάτου» που ανακήρυξε η τζιχαντιστική οργάνωση το 2014 επί των περιοχών που είχε καταλάβει στη Συρία και στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, σχεδόν 17.00 μαχητές των FDS μετέχουν στην επιχείρηση για την εκδίωξη του ΙΚ από το τελευταίο του προπύργιο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση