HomeHL-WorldΣυρία: Δύο νεκροί από ισραηλινή πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία στη Δαμασκό

Συρία: Δύο νεκροί από ισραηλινή πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία στη Δαμασκό

Η υποστήριξη του Ιράν σε Δαμασκό και Χεζμπολάχ έχει προκαλέσει τακτικές ισραηλινές επιδρομές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πλήγμα που κατάφεραν σήμερα ισραηλινοί πύραυλοι σε κτίριο κατοικιών στη συνοικία Καφρ Σούσα της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συνοικία φιλοξενεί πολλά κτίρια κατοικιών, σχολεία και ιρανικά πολιτιστικά κέντρα και βρίσκεται κοντά σε ένα αυστηρά φρουρούμενο κτιριακό συγκρότημα που χρησιμοποιούν υπηρεσίες ασφαλείας.

Η ίδια συνοικία είχε γίνει στόχος ισραηλινής επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2023, από την οποία είχαν σκοτωθεί Ιρανοί ειδικοί του στρατού.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ισραηλινή επίθεση στοχοθέτησε κτίριο κατοικιών, αλλά δεν έκανε αναφορά σε θύματα.

Έδωσε ωστόσο στη δημοσιότητα μια εικόνα ενός πολυώροφου κτιρίου του οποίου η μια πλευρά ήταν καμένη.

Αλεπάλληλες εκρήξεις

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλές αλεπάλληλες εκρήξεις.

Όπως είπαν οι ίδιοι στο πρακτορείο Reuters, οι εκρήξεις τρόμαξαν τα παιδιά γειτονικού σχολείου και στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Το Ιράν έχει υπάρξει σημαντικός υποστηρικτής του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, στη διάρκεια της σχεδόν 12ετούς σύγκρουσης στη Συρία.

Η υποστήριξη που προσφέρει στη Δαμασκό και στη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ έχει προκαλέσει τους τακτικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που έχουν στόχο να περιορίσουν την στρατιωτική ισχύ της Τεχεράνης σε τρίτες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση