HomeΕΛΛΑΔΑΝΔ: Με προτάσεις για αλλαγές σε 54 άρθρα στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΔ: Με προτάσεις για αλλαγές σε 54 άρθρα στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μη δηλωμένη πρόθεσή του να συμμετάσχει ουσιαστικά στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και να αντισταθεί σθεναρά στην επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την κορυφαία θεσμική διαδικασία, καταστρατηγώντας κατ’ ουσίαν κάθε έννοια συναίνεσης, αναμένεται να υπογραμμίσει κατά τη σημερινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει τη συνολική πρόταση του κόμματος, η οποία εισηγείται την αλλαγή σε 54 άρθρα του Συντάγματος. Μάλιστα, στενοί του συνεργάτες παρατηρούν πως μόνο σε 10 άρθρα συμπίπτουν οι προτάσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτά οι προτεινόμενες αλλαγές κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που καταδεικνύει πως η πλειοψηφία ουδόλως ενδιαφέρεται να προωθήσει την επιβεβλημένη συναινετική διαδικασία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Μοσχάτο αναγνωρίζει στην πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, περί δίμηνης διάρκειας των εργασιών της σχετικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής την πρόδηλη απόπειρα του κυβερνώντος κόμματος να εντάξει την αναμόρφωση του καταστατικού χάρτη της χώρας στην προεκλογική ατζέντα του, αδιαφορώντας για τις απαιτούμενες αλλαγές.

Επ’ αυτού, «γαλάζιες» επιτελικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως η ΝΔ θα αντισταθεί σθεναρά σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα πράξει τα δέοντα τόσο κατά την παρούσα κοινοβουλευτική σύνοδο όσο και μετά τις εκλογές, καθώς, όπως λέγεται, η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μία δεκαετία.

Διεύρυνση

Εν τω μεταξύ, σαφές σήμα διεύρυνσης προς το Κέντρο αποτελεί η χθεσινή επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων των Πέτρου Τατσόπουλου και Αντώνη Πανούτσου στον Βόρειο και τον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, αμέσως μετά το ραντεβού που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαφή με τον κ. Τατσόπουλο, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και αποχώρησε καταγγέλλοντας τον λαϊκισμό της Κουμουνδούρου τον Ιανουάριο του 2015, έχει κατά πληροφορίες γίνει εδώ και μήνες, ενώ κομματικές πηγές υπενθυμίζουν την παρουσία του στο Προγραμματικό Συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο του 2017.

Γνωστή στο «γαλάζιο» παρασκήνιο ήταν η κυοφορούμενη υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Πανούτσου, προσώπου φιλελεύθερων καταβολών με πολύ υψηλή δημοφιλία. Τέλος, να αποδείξει εμπράκτως ότι εννοεί τα περί υιοθέτησης μέτρων κοινωνικής και οικονομικής ανακούφισης καλεί την πλειοψηφία η Πειραιώς μέσω της τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές της σχετικά με την παράταση ισχύος του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο έως τις 31/12/2019.

Η Πειραιώς χαρακτηρίζει απολύτως επιβεβλημένο το εν λόγω μέτρο για την οικονομική επιβίωσή τους και δικαιολογεί την πρωτοβουλία της, καθώς μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «οι αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού προβλήματος στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό των 5 νησιών του Αιγαίου, που σηκώνουν το κύριο βάρος διαχείρισής του, δεν έχουν αμβλυνθεί στο ελάχιστο».

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση