HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται ο αποκλεισμός της Κρήτης από το μεταφορικό ισοδύναμο

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Κρήτης από το μεταφορικό ισοδύναμο

Παρέμβαση Κεγκέρογλου στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα, η επίκαιρη ερώτηση  του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εξαιρέσει τη Κρήτη από το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Ο κ. Κεγκέρογλου  τόνισε ότι η απόφαση  της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τη Κρήτη αλλά κυρίως η επιμονή της είναι άδικη, χωρίς επιχειρήματα, αφού το υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων και των ίδιων των Κρητικών πρέπει να απασχολήσει τη Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα τουλάχιστον ως Βουλευτή Ηρακλείου, ώστε τα  βασικά αγαθά να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα, να συγκρατηθεί το λειτουργικό κόστος  των επιχειρήσεων που θα συμβάλλει σε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία.

Είναι γνωστό ότι ο αγροτικός τομέας της Κρήτης συνεισφέρει περίπου με το 10% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν  και τα προϊόντα κυρίως εξάγονται στην Ευρώπη.

Από τη συζήτηση στη Βουλή αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση για την ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο από Ευρωπαϊκές «ντιρεκτίβες» αλλά αυτό αποτελεί επιλογή και απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έφτιαξε τον μαθηματικό τύπο με τρόπο που να αποτυπώνει τη βούληση της.

Ο αρμόδιος  Υφυπουργός, με έωλα επιχειρήματα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ενώ απέκλεισε την εφαρμογή του μέτρου για τη Κρήτη, επικαλούμενος ότι το νησί έχει πολύ χαμηλά μεταφορικά.

https://www.youtube.com/watch?v=JqJ3DjM9hB0&feature=youtu.be

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση