HomeHL-SportsΔεν τα κατάφερε στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ

Δεν τα κατάφερε στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ

Ηττήθηκε με 3-0 από τον Άγιαξ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Την πρώτη της ήττα μετά από 14 παιχνίδια, όπου ήταν αήττητη στην Ευρώπη, γνώρισε η ΑΕΚ στην επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πιο συγκεκριμένα η Ένωση ηττήθηκε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα»με 3-0 από τον Άγιαξ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 5ου ομίλου, πληρώνοντας την κατάρρευσή της στο δεύτερο μέρος, όπου και δέχτηκε και τα τρία γκολ.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ με εξαίρεση ένα πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο κινδύνευσε κυρίως από τις πλαγιοκοπήσεις των Ζίγεκ και Τάντιτς, είχε πολύ καλή παρουσία στην αναμέτρηση.
Πάντως το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τροπο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς στο 46ο λεπτό ο Ταλιαφίκο νίκησε τον Μπάρκα και έγραψε το 1-0 για τους Ολλανδούς, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 77′ με τον Φαν Ντε Μπέικ.

Το τελικό 3-0 το έγραψε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Ταλιαφίκο, καθώς είδε την σέντρα-σουτ του να καταλήγει στα δίχτυα της Ένωσης.

Γκολ: 46′, 90′ Ταλιαφίκο (Άγιαξ), 77′ Φαν Ντε Μπέικ (Άγιαξ)
 
Κίτρινες: Άλεφ (ΑΕΚ), Ντε Γιονγκ (Άγιαξ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Ζίγεκ (Άγιαξ), Ταλιαφίκο (Άγιαξ)
Άγιαξ: Ονανά, Μπλιντ, Έϊτινγκ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Μαζραουΐ, Σένε, Τάντιτς, Νέρες (78′ Ντόλμπεργκ), Ζίγιεχ, Χούντελαρ (63′ Φαν Ντε Μπέικ).

ΑΕΚ: 
Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61′ Άλεφ), Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Κλωναρίδης, Μάνταλος, Πόνσε (81′ Γιακουμάκης).
Διαφήμιση
Διαφήμιση