HomeΚΡΗΤΗΗ διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για την Παιδοψυχιατρική Κλινική

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για την Παιδοψυχιατρική Κλινική

«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου λαμβάνει όλα τα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία και της  Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ολιστική προσέγγιση της συγκεκριμένης ευαίσθητης ομάδας πληθυσμού.

Τα τελευταία τρία χρόνια όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά βάση του προγραμματισμού μας, ενισχύεται σε υποδομές (αναπτύχθηκε πλήρως με τρεις δίκλινους θαλάμους και ένα ήσυχο δωμάτιο, διαμόρφωση του αύλειου χώρου σύμφωνα με τις προδιαγραφές) , σε μέσα και σε εξειδικευμένο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό..

Επίσης, επικουρικό προσωπικό (σύμφωνα με τις διαδικασίες του τελευταίου νόμου 4542/1-6-2018 στον οποίο κλήθηκαν να υποβάλουν και όσοι επιθυμούσαν από τους υπηρετούντες με σύμβαση έργου) προσλαμβάνεται άμεσα και είναι στο στάδιο διορισμού, για την περαιτέρω ενίσχυση και της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.

Επιπρόσθετα, έχει ζητηθεί μία θέση παιδοψυχίατρου με σύμβαση έργου και επιπλέον είναι σε διαδικασία επαναπροκήρυξης μία θέση μόνιμου παιδοψυχίατρου.

Η λειτουργία της κλινικής ξεκίνησε το 2015 με έκτακτο προσωπικό (13 εργαζομένους με σύμβαση μίσθωσης έργου). Σήμερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, υπηρετούν 12 άτομα μονίμου προσωπικού. Σύντομα αναμένονται ακόμα 6 άτομα μόνιμο προσωπικό, καθώς στόχος μας είναι η περαιτέρω ενίσχυσή της.

Σημειώνουμε ότι η ΠΔΨ είναι ενταγμένη στον οργανισμό του νοσοκομείου από το 2012 και δεν αληθεύει η δήλωση σε δημοσίευμα που αποδίδεται στον Πρόεδρο του σωματείου, ότι δεν είναι ενταγμένη στον οργανισμό του νοσοκομείου.  Θεωρούμε ότι ανακριβείς δηλώσεις αδικούν την εικόνα του νοσοκομείου και ιδιαίτερα του προσωπικού μας.

Γενικότερα, ο ψυχιατρικός τομέας του ΠαΓΝΗ ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στις αυξημένες ανάγκες, ακόμα και σε περιόδους που υπάρχει αυξημένη προσέλευση ασθενών.

Υπάρχει επίσης συνεργασία και διασύνδεση με τον Ψυχιατρικό Τομέα του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ».

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτελεί προτεραιότητα ο ευαίσθητος ψυχιατρικός τομέας του νοσοκομείου μας, πάντα σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση