HomeΚΡΗΤΗΣωκράτης Βαρδάκης: «Σταθερά βήμα βήμα επανέρχεται η χαμένη αξιοπρέπεια του Έλληνα εργαζόμενου»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Σταθερά βήμα βήμα επανέρχεται η χαμένη αξιοπρέπεια του Έλληνα εργαζόμενου»

Με αφορμή την υπογραφή της επέκτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα Ξενοδοχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σταθερά βήμα βήμα επανέρχεται η χαμένη αξιοπρέπεια του Έλληνα εργαζόμενου» δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την υπογραφή της επέκτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζομένους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Με ανακοίνωση του ο Βουλευτής τονίζει:

«Οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας, της μιζέριας και της διαφθοράς διαψεύδονται για πολλοστή φορά. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας υλοποιεί άλλη μία δέσμευση για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων, την βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος αλλά και των όρων εργασίας τους.
Η Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας. Η κλαδική σύμβαση στον τουρισμό καλύπτει συνολικά περίπου 114.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους και αποτελεί τη μεγαλύτερη εν ισχύ κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική πληρωμή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την ηλεκτρονική υποβολή της υπερωριακής απασχόλησης, την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και του στοχευμένους ελέγχους από το ΣΕΠΕ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις επαναφοράς της κανονικότητας στην αγορά εργασίας.
Ουσιαστικό παράδειγμα η προσωρινή διακοπή λειτουργίας καταστήματος τράπεζας με εντολή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για επαναλαμβανόμενη παράβαση αδήλωτων υπερωριών, δείχνει και την ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας που δεν είναι άλλη από την προστασία των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση