HomeΚΡΗΤΗΣημαντικές δράσεις στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Σημαντικές δράσεις στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεθνές κέντρο δραστηριοτήτων στην Ευρώπη, σε θέματα Γεωργίας, Τροφίμων, Υγιεινής Διατροφής, Μάρκετινγκ και Ποιότητας,  Τροφίμων, προσελκύοντας πάνω από διακόσιους επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). 

Σήμερα, συναντώνται επιστήμονες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων τροφίμων από 30 χώρες στα πλαίσια της συνάντησης εργασίας του ερευνητικού έργου StrengthtwoFood / Horizon2020 που χρηματοδοτείται για μια 5ετία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στις πολιτικές ποιότητας τροφίμων και αγοράς τροφίμων.

Θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας όπως πολιτικές ενίσχυσης τροφίμων και αγροτών, πολιτικές για τα σχολικά γεύματα, προστασίας περιβάλλοντος, κατοχύρωσης ποιότητας των τροφίμων, παραγωγής και διάθεσης τοπικών προϊόντων αποτελούν τα κύρια σημεία των συζητήσεων.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από μεγάλη επιστημονική ομάδα προερχόμενη από διάφορα ιδρύματα με επικεφαλής τον καθ. Κωνσταντίνο Μάττα.

Ο διευθυντής του ΜΑΙΧ, Δρ Γεώργιος Μπαουράκης και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μάττας διοργανώνουν στο ΜΑΙΧ το 164ο Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαίων Αγροτο-οικονομολόγων (http://eaae164.maich.gr/), που επικεντρώνεται σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγής και εμπορίας τροφίμων.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η βιώσιμη παραγωγή και διάθεση τροφίμων είναι υψίστης σημασίας για την Κρήτη και ειδικά σήμερα με την κλιματική αλλαγή και την οικονομική κρίση, δυνάμεις που δυσχεραίνουν το σχεδιασμό και την εφαρμογή σωστών  πολιτικών.

Αγρότες, καταναλωτές, έμποροι, διακινητές, όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα τροφίμων, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ανάπτυξης αλλά και της κλιματικής αλλαγής και προστασίας των πολύτιμων φυσικών.

Τα τρόφιμα και η παραγωγή τους αποτελούν βασικό κλειδί λειτουργίας της παραγωγής, της οικονομίας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Εμείς αλλά και ο κάθε καταναλωτής, μπορούμε να συνδράμουμε στη νέα βιώσιμη επανάσταση της τροφικής αλυσίδας και το νησί μας μπορεί να αποτελέσει το κέντρο αυτής της νέας πρακτικής.

Οι δραστηριότητες θα κλείσουν με γνωριμία των ξένων επισκεπτών με τις ομορφιές των Χανίων και τις γεύσεις των τοπικών εδεσμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση