HomeΚΡΗΤΗΧανιά: Επιτυχής υλοποίηση ενός ακόμη έργου στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+

Χανιά: Επιτυχής υλοποίηση ενός ακόμη έργου στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+

Aπο το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα έργο από το ΜΑΙΧ στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ και συγκεκριμένο το έργο: ERASMUS EXPERIENCE – Project code: 2022-1-IT01-KA121-VET-000058987, στον τουριστικό τομέα του Ν. Χανίων.

Το έργο αυτό αφορούσε την υλοποίηση μαθητείας/κατάρτισης 24 Ιταλών σπουδαστών από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της περιοχής Umbria της Ιταλίας κατά το διάστημα 16 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2023 σε διάφορες επιχειρήσεις του Ν. Χανίων με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον καθώς και στην ενίσχυση των εμπειριών των μαθητευόμενων, που σχετίζονται με την εργασία/εκπαίδευση σε διεθνές πλαίσιο.

Το έργο ταυτόχρονα συνέβαλλε στη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην ανταλλαγή καλών πρακτικών εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα την Πέμπτη 13/07/2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του έργου και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά μαθητείας/κατάρτισης στους Ιταλούς εκπαιδευόμενους στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, έχοντας την ευκαιρία να πάρουν και μια τελευταία γεύση από τα κρητικά παραδοσιακά προιόντα που τους προσφέρθηκαν.

Να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης επιτυχίας υλοποίησης των προηγούμενων έργων, συνεχίζεται η εκπαίδευση και κατάρτιση και άλλων 30 σπουδαστών από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ για τους επόμενους μήνες σε επιχειρήσεις του τουρισμού στο Ν. Χανίων.

Επίσης, το ΜΑΙΧ συνεχίζοντας την επιτυχή συνεργασία με Ιταλικά Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα, έπειτα από την επιτυχή επιμόρφωση 17 Ιταλών εκπαιδευτών τον προηγούμενο μήνα, έχει αναλάβει από την ερχόμενη εβδομάδα την υλοποίηση επιμόρφωσης 40 ακόμα Ιταλών εκπαιδευτών πάνω σε θέματα αποτελεσματικότερων μεθοδολογιών εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, της βιομηχανίας αλλά και κοινωνικής ένταξης από καταξιωμένους και έμπειρους καθηγητές στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.

Διαφήμιση
Διαφήμιση