HomeHL-SportsΞεκινά κανονικά η Σούπερ Λίγκα…

Ξεκινά κανονικά η Σούπερ Λίγκα…

Η μεγάλη κατηγορία αποφάσισε να προσφύγει στα αρμόδια αθλητικά δικαστήρια με την ελπίδα να ρίξει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Σούπερ Λίγκα βγήκε ηττημένη επί της ουσίας με την εμπλοκή και της 13ης ομάδας της σε μπαράζ με τη δεύτερη της Β’ Εθνικής, που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ωστόσο, απέφυγε να το παραδεχθεί άμεσα…

Έτσι, το Δ.Σ. της διοργανώτριας της μεγάλης κατηγορίας την Παρασκευή (24/8) αποφάσισε να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα με την προκήρυξη, που είχε στείλει (τρεις να πέσουν και μία να ανέβει) και να υπάρξει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να ακυρωθεί η ετυμηγορία της Ομοσπονδίας, αναφορικά με τον αριθμό των ΠΑΕ που θα υποβιβασθούν – προβιβασθούν προς και από τη Β’ Εθνική.

Φυσικά, η παλιά προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας (με το 3-1 πτώσης – ανόδου) δεν έχει καμία ισχύ πια και υποχρεωτικά θα πρέπει να διορθωθεί, κάτι που θα συμβεί αναγκαστικά όταν τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ απορρίψουν το αίτημα της διοργανώτριας της μεγάλης κατηγορίας.

Και όλα αυτά, γιατί, στην πραγματικότητα οι ελπίδες της Σούπερ Λίγκας να κερδίσει στο Διαιτητικό είναι από μηδενικές έως ανύπαρκτες.

Η ΕΠΟ ως υπερκείμενη αρχή έχει τον τελευταίο λόγο (βάσει κανονισμών) όταν υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στις διοργανώτριες για τις προκηρύξεις, έτσι είχε δικαίωμα να αποφασίσει αυτή ανάμεσα στο «3-1» που ήθελε η Σούπερ Λίγκα και το «4-2» που ζητούσε η Ένωση Β’ Εθνικής.

Αυτό, που μένει, λοιπόν, είναι ότι το Σάββατο ξεκινά η Σούπερ Λίγκα με την 1η αγωνιστική, μια ομόφωνη απόφαση από τους παρόντες στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού. Απουσίαζε από το συμβούλιο ο Παναιτωλικός, ενώ την ώρα, που ψήφιζαν οι ομάδες για το εν λόγω ζήτημα έλειπε ο Λεβαδειακός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση