HomeHL-Sports«Χρυσός» βαθμός για τον Λεβαδειακό στο Ηράκλειο, 1-1 με τον ΟΦΗ-Video-

«Χρυσός» βαθμός για τον Λεβαδειακό στο Ηράκλειο, 1-1 με τον ΟΦΗ-Video-

O Λεβαδειακός αν και προηγήθηκε με την κεφαλιά του Νίκα, δεν κράτησε το πολυπόθητο τρίποντο καθώς ο ΟΦΗ ισοφάρισε με την γκολάρα του Μπάκιτς. Όμως με το τελικό 1-1 οι Βοιωτοί έφυγαν από το Ηράκλειο με βαθμό ελπίδας στην μάχη της παραμονής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με έναν πολύτιμο βαθμό, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την παραμονή στη Super League, έφυγε το Σάββατο από το «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου ο Λεβαδειακός, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των πλέι άουτ της Super League.

Οι Βοιωτοί μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν στο παιχνίδι με γκολ του Νίκα στο 48΄, ωστόσο ο Μπάκιτς απέτρεψε την ήττα για την ομάδα του με το τέρμα που σημείωσε στο 73ο λεπτό.

 Μοιρασμένες ήταν ευκαιρίες για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ να απειλεί την εστία του Γκροφ με κεφαλιά στο 15΄ και τον Λεβαδειακό να αγγίζει το 1-0 με τον Πασαλίδη δέκα λεπτά αργότερα.

Στην επανάληψη οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, όταν στο 48ο λεπτό ο Γιαννιώτας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νίκας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο, ο ΟΦΗ ήλεγξε την κατοχή στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και στο 73΄ ισοφάρισε με τον Μπάκιτς, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το “φιλμ” της αναμέτρησης στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”:

13′ Πρώτη τελική προσπάθεια του ΟΦΗ στην αναμέτρηση, με τον Διαμαντή να επιχειρεί σουτ εκτός περιοχής (μετά από εκτέλεση κόρνερ και προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας) και τον Γκροφ να μπλοκάρει με άνεση.

15′ Νέα καλή στιγμή για τον ΟΦΗ με τον Πασαλίδη να απειλεί με κεφαλιά (μετά από εκτέλεση φάουλ του Τοράρινσον), η οποία ήταν άστοχη στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκροφ.

16′ Ο Νίκας βγήκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι, όμως το πλασέ του ήταν κακό γιατί βρήκε τη μπάλα με το εξωτερικό με αποτέλεσμα να τη στείλει αρκετά πλάγια.

19′ Νέα προσπάθεια των φιλοξενούμενων με τον Νίκα να μπαίνει στην περιοχή, να γυρίζει και τον Διαμαντή να προλαβαίνει και να διώχνει με προβολή.

25′ Ο Σαχπετσίδης κέρδισε τις κόντρες εντός περιοχής και βγήκε απέναντι στον Μανδά, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει στο τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να βγάζει εντυπωσιακά.

31′ Καλή στιγμή για την Κρητική, με την κεφαλιά του Ντικό να σταματά στον Γκροφ, ο οποίος σωστά έπεσε στην αριστερή του γωνία και αποσόβησε τον κίνδυνο.

32′ Απειλεί εκ νέου ο ΟΦΗ με το δυνατό σουτ του Μπάκιτς, το οποίο μπλόκαρε ο Γκροφ.

39′ Ωραία ενέργεια του Μπαλογιάννη ο οποίος μετά τη σέντρα του Ντικό γύρισε και σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυνομένων και να καταλήγει κόρνερ

48′ ΓΚΟΛ 0-1. Ο Γιαννιώτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιώργος Νίκας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανδά ανοίγοντας το σκορ για τον Λεβαδειακό.

51′ Πολύ καλό σουτ του Μπαλογιάννη εκτός περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Γκροφ.

60′ Καλό σουτ του Ντικό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Γκροφ να μπλοκάρει σταθερά.

73′ ΓΚΟΛ 1-1. Ο Μάρκο Μπάκιτς με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Γκροφ ισοφαρίζοντας για τον ΟΦΗ.

90+1′ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Νέιρα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού και τον Γκροφ να βγαίνει προ του Νέιρα και να διώχνει τη μπάλα.

90+3′ Εκπληκτική επέμβαση του Μανδά (σε κόρνερ) στη “σκαστή” κεφαλιά του Βινίσιους.

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πασαλίδης, Νέιρα, Μεγιάδο – Βινίσιους, Γκροφ

ΟΦΗ (Βλάντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (64′ Περέα), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (64′ Νέιρα), Τοράρινσον, Μπάκιτς (80′ Γκρόνινγκ), Ντίκο, Μπαλογιάννης (72′ Μπιφουμά)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ((Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Βινίσιους, Τσάπρας, Παζ (53′ Ντεντάκης), Λιάγας, Χαμόντ, Μεχία (84′ Μπελμόντ), Παναγιώτου, Νίκας (85′ Τορό), Σαχπεκίδης (85′ Σκβάρκα), Γιαννιώτας (53′ Γερεμέγεφ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση