HomeHL-SportsΣτα play off του Champions League ο ΠΑΟΚ, 0-0 στη Μόσχα με τη Σπαρτάκ

Στα play off του Champions League ο ΠΑΟΚ, 0-0 στη Μόσχα με τη Σπαρτάκ

Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος στη Μόσχα και αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ με τη Σπαρτάκ, με αποτέλεσμα να προκριθεί στα play off του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης λόγω της νίκης του με 3-2 στην Τούμπα. Οι Ρώσοι αγωνίστηκαν από το 33’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λουίς Αντριάνο.
Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να μην πέτυχαν γκολ, όπως το έκαναν στα τρία φετινά επίσημα ματς πέτυχαν, όμως, τον στόχο τους, επιστρατεύοντας το μυαλό και την εμπειρία τους. Ισορροπημένο ήταν το μισάωρο της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει σταδιακά έδαφος στον αγωνιστικό χώρο, μετά τα πρώτα λεπτά, να αμύνεται αποτελεσματικά και να απειλεί με αντεπιθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 23′ ο «Δικέφαλος» χρεώθηκε με μόλις ένα φάουλ και ήταν αυτός που δημιούργησε πρώτος τις ουσιαστικότερες προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.

Στο 10′, ειδικότερα, ο Πρίγιοβιτς «έπιασε» μακρινό σουτ, σε κίνηση, ο Μαξιμένκο μπλόκαρε, όπως έπραξε ο τερματοφύλακας της Σπαρτάκ και στο 15′, μετά από κεφαλιά του Μάτος. Στο 26′ οι Ρώσοι βρήκαν δοκάρι, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Φερνάντο, με το κεφάλι του Κάνιας να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας. Φάση που έδωσε το έναυσμα στους γηπεδούχους να αρχίσουν να πιέζουν περισσότερο τους «ασπρόμαυρους».

Ο… αέρας, ωστόσο, για τη Σπαρτάκ κόπηκε, άμεσα. Στο 33′ ο Κρέσπο έπεσε στο έδαφος, μετά από αγκωνιά του Λουίς Αντριάνο. Ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ έδειξε τα… πειστήρια της δράσης του αντιπάλου του στον διαιτητή, ο οποίος και απέβαλε, με κόκκινη κάρτα, τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Ο τελευταίος έφυγε φανερά εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση, στην πορεία, προκειμένου να αποκαταστήσουν αριθμητική ισορροπία για τις ομάδες. Αποδεικτικό της πρόθεσής τους αποτέλεσε το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο 35′, μετά από φάουλ που κέρδισε ο Ελ Καντουρί, με τους ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές, να βρίσκονται σε ολιγόλεπτη σύρραξη.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός ήταν άστοχος, από κοντά στη μικρή περιοχή, με κεφαλιά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δραστήριες αμφότερες οι ομάδες, στις δύο εστίες, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να χάνει απίστευτη, τριπλή, ευκαιρία, για να σκοράρει στο 54′. Ηταν η φάση διαρκείας μπροστά στον Μαξιμένκο, αρχικά ο Πέλκας, μετά ο Πρίγιοβιτς και ελάχιστα αργότερα ο Ουάρντα, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Δυο «βολίδες» του Πέλκα, στο 66′ και στο 68′, εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Μαξιμένκο. Στο 69′ η Σπαρτάκ, με αντεπίθεση, έχασε ευκαιρία με τον Ζε Λουίς (άουτ), με τον Ζόμπνικ αργότερα (71′, 76′), να μη βρίσκει, επίσης, στόχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της μάχης, οι Ρώσοι πίεσαν περισσότερο, δεν μπόρεσαν, εντούτοις, να παραβιάσουν τα καρέ του Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ, να χάνει ευκαιρία για γκολ, στο 85′, με τον Λημνιό.

 Κίτρινες κάρτες: Φερνάντο, Τζικίγια – Μάτος, Πασχαλάκης, Ελ Καντουρί

Κόκκινες κάρτες: 33′ Λουίς Αντριάνο

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζικίγια, Κομπάροφ (76′ Μελγχαρέχο), Φερνάντο (63′ Σαμέντοφ), Γκλουσάκοφ, Ζόμπνιν, Πρόμες, Τασάεφ (46′ Ζε Λουίς), Λουίς Αντριάνο.
 
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (65′ Χατσερίντι), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46′ Ουάρντα), Πέλκας (78′ Σακχόφ), Λημνιός, Πρίγιοβιτς.
Διαφήμιση
Διαφήμιση