HomeHL-SportsΜικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, 2-1 τη Βασιλεία

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, 2-1 τη Βασιλεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νίκη ξεκίνησε τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Βασιλεία, όχι όμως με σκορ που του δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Πιο συγκεκριμένα, ο «δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε με 2-1 των Ελβετών στην κατάμεστη Τούμπα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το γκολ που δέχτηκε αφήνει τα πάντα ανοιχτά, εν όψει του επαναληπτικού στο «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ».

Η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Κάνιας (32΄) και Πρίγιοβιτς (80΄) αλλά δεν κατόρθωσε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της, καθώς ο Αγιέτι μείωσε στο 82ο λεπτό. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στην Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι έγινε υπό τη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας που βιώνει η χώρα μας, μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική και οδήγησαν στον θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας. Μάλιστα αρκετά ήταν τα πανό που σηκώθηκαν στις εξέδρες για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική.

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της ασύλληπτης τραγωδίας που εκτυλίσσεται στη χώρα μας.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στον αγώνα ανήκε στους Ελβετούς. Οι παίκτες της Βασιλείας συνδυάστηκαν ωραία στο 12′, με τον Στόκερ να γίνεται τελικός παραλήπτης της μπάλας, αστοχώντας όμως από το σημείο του πέναλτι.
Ο ΠΑΟΚ στο 22΄ απείλησε για πρώτη φορά με τον Βαρέλα, ο οποίος από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ μετά από τη σέντρα του Πέλκα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Λουτσέσκου ανέβασε στροφές και στο 25΄ ο Κάνιας είχε ευκαιρία να σκοράρει, όταν από πάσα του Πέλκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε, αλλά ο Όμλιν έδιωξε σε κόρνερ.

Η Τούμπα πήρε «φωτιά» στο 32΄: ο Κάνιας είχε αυτήν τη φορά την έμπνευση να σουτάρει χωρίς χρονοτριβή στη γωνία του Όμλιν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ των Ελβετών, κάνοντας το 1-0.
Στο 36΄ ο Μάτος θα μπορούσε να αυξήσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά η μπάλα από το σουτ του έφυγε δίπλα από την εστία της Βασιλείας.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και πλησίασαν με αξιώσεις στο γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στο 55΄ άγγιξαν το δεύτερο τέρμα τους με τον Λημνιό, αλλά ο Γιόνας Όμλιν απέκρουσε την μπάλα από το πλασαριστό σουτ του Βολιώτη άσου.

Η κούραση στις κινήσεις των παικτών άρχισε να διαφαίνεται στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο Λουτσέσκου δεν έδειξε να βιάζεται για να αλλάξει κάτι στο σχηματισμό του.
Στο 71΄ ο Ζαμπά δεν πρόλαβε να πλασάρει την μπάλα στην ελβετική εστία μετά από ενέργεια του Μάτος και στο 75΄ ο Πέλκας έκανε μετωπική προσπάθεια και άστοχο σουτ, από το ύψος της περιοχής.
Τελικά το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 80΄, όταν με προσωπική ενέργεια ο Πρίγιοβιτς διένυσε μεγάλη απόσταση με την μπάλα κι αφού συνεργάστηκε με τον Λημνιό σκόραρε με σουτ για το 2-0.

Εντούτοις δύο λεπτά αργότερα ο Αγιέτι αξιοποιώντας πολύ καλή σέντρα του Στόκερ και τη λανθασμένη αντίδραση του Πασχαλάκη κατάφερε να σκοράρει, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του στο παιχνίδι για την πρόκριση.

Κίτρινες: Ντιέ, Στόκερ, Φράϊ
 
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72΄ Ελ Καντουρί), Λημνιός (90΄+3 Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (82΄ Ουάρντα)
 
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Όμλιν, Φράι, Πετρέτα (44΄ Κάϊσερ), Σούκι, Ριβέρος, Τσούφι, Ντιέ, Στόκερ, Ομπερλέν (62΄ Καλούλου), Μπαλάντα, Αγιέτι (90΄+4 Μπουά)
Διαφήμιση
Διαφήμιση