HomeΚΡΗΤΗH ΝΟΔΕ Ηρακλείου στο Κέντρο Προστασίας παιδιού στον Πόρο

H ΝΟΔΕ Ηρακλείου στο Κέντρο Προστασίας παιδιού στον Πόρο

Κοινωνική δράση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια των δράσεων της η  Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος  της ΝΔ και η Αν. Γραμματέας Κρήτης κ. Κτιστάκη Ελένη πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο προστασίας του παιδιού στον Πόρο Ηρακλείου, όπου προσφέρθηκαν χρηστικά είδη στις φιλοξενούμενες της δομής.

Την κοινωνική δράση πλαισίωσαν οι : κκ. Ελένη Τσαντηράκη Υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟ.Δ.Ε Ηρακλείου,-Πρώην Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας, Μάνια Οικονομάκη Περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Κρήτης, Εύα Σημαιάκη Υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΟ.Δ.Ε Ηρακλείου, Χρυσάνθη Χαλκιαδάκη Γραμματέας ΝΟ.Δ.Ε Ηρακλείου-Υπεύθυνη Γυναικείων θεμάτων, Ελένη Κουντουράκη Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και εκπαίδευσης ΝΟ.Δ.Ε Ηρακλείου Γιώργος Χατζηδάκης Υπεύθυνος Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής ΔΗΜ.Τ.Ο Ηρακλείου

Σκοπός της δράσης ήταν η συνάντηση με τους υπεύθυνους του διοικητικού προσωπικού της παιδικής μέριμνας, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της απουσίας σύγχρονων εναλλακτικών μορφών φροντίδας, καθώς επίσης συζητήθηκαν και πλείστα θέματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους οι κοινωνικές δομές προστασίας παιδιού στην Κρήτη και συγκεκριμένα η υποστελέχωση προσωπικού και ειδικά η έλλειψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (Νοσηλευτές, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί λειτουργοί, φροντιστές – επιμελητές, εκπαιδευτικοί κ.λ.π), με αποτέλεσμα όλων αυτών των ελλείψεων την εξουθένωση του προσωπικού αλλά και την απουσία εξατομικευμένων προγραμμάτων και κοινωνικής στήριξης και αξιολόγησης των υπηρεσιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση