HomeΚΟΣΜΟΣΟ Κιμ επέστρεψε τις σορούς 200 Αμερικανών στρατιωτών

Ο Κιμ επέστρεψε τις σορούς 200 Αμερικανών στρατιωτών

Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις σορούς 200 Αμερικανών πεσόντων στο Πόλεμο της Κορέας 1950-1953 επέστρεψε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πήραμε πίσω τους πεσόντες ήρωές μας, οι σοροί τους εστάλησαν πίσω, ήδη 200 εστάλησαν πίσω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συγκέντρωση στη Μινεσότα, μία εβδομάδα αφότου έθεσε το θέμα του επαναπατρισμού των λειψάνων στην ιστορική συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από στρατιωτικές πηγές, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν πει την Τρίτη ότι η Πιονγιάνγκ επιστρέφει «μεγάλο αριθμό» σορών, που επρόκειτο να μεταφερθούν στην αεροπορική βάση Hickam της Χαβάης.

Σχεδόν 7.700 Αμερικανοί παραμένουν αγνοούμενο μετά τον Πόλεμο της Κορέας, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, εκ των οποίων περίπου 5.300 πιστεύεται ότι βρίσκονται σε βορειοκορεατικό έδαφος. Από το 1990 μέχρι το 2005 η Βόρεια Κορέα επέστρεψε 229 φέρετρα με σορούς Αμερικανών στρατιωτών, και τα λείψανα άλλων έξι το 2007. Πριν από τρία χρόνια η Πιονγιάνκ επέστρεψε τη σορό του Ρόμπερτ Γουίτ, ενός Αμερικανού αιχμαλώτου που πέθανε από υποσιτισμό τον Ιανουάριο του 1951.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση