HomeHL-9Δεύτερη μέρα στη Σητεία για τους μετανάστες

Δεύτερη μέρα στη Σητεία για τους μετανάστες

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο 33χρονος διακινητής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δύο προκάτ κατασκευές που βρίσκονται στο δημοτικό λιμενικό ταμείο στη Σητεία φιλοξενήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ οι 60 μετανάστες που «ξεφορτώθηκαν» από ιστιοφόρο το απόγευμα της Κυριακής σε ακτή της Κάτω Ζάκρου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για μετανάστες που κατάγονται από το Ιράν και το Ιράκ με τους περισσότερους να είναι άνδρες ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν τέσσερις γυναίκες και επτά παιδιά, μεταξύ αυτών και ένα παιδί 2-3 χρονών.

Σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησής τους

Οι λιμενικές αρχές της Σητείας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς από χθες έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της ταυτοποίησης των μεταναστών προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι απ’ αυτούς έχουν χαρτιά.

Όσοι έχουν χαρτιά θα μπορέσουν γρήγορα να προωθηθούν στην υπόλοιπη χώρα ή να φύγουν για εξωτερικό. Αντίθετα, για τους υπόλοιπους που δεν θα έχουν ακολουθείτε μία διαφορετική διαδικασία για την ταυτοποίηση και την τακτοποίησή τους.

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο διακινητής

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη βρίσκεται ο 33χρονος Μολδαβός ο οποίος εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές να βρίσκεται στο ιστιοφόρο το οποίο «ξεφόρτωσε» τους μετανάστες στην Κάτω Ζάκρο.

Οι αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό και την σύλληψή του ωστόσο επειδή υπάρχουν μαρτυρίες πως στο ιστιοφόρο υπήρχαν δύο άτομα οι άνδρες του λιμενικού «χτενίζουν» όλη την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν ευσταθεί η καταγγελία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση