HomeΚΡΗΤΗΔιήμερη δράση στην Σητεία από την Κινητή Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Διήμερη δράση στην Σητεία από την Κινητή Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Στις 24 Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 24.04.2024 το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ βρέθηκε στο Γυμνάσιο του Παλαίκαστρου με σκοπό την ενημέρωση των γονέων σε θέματα επικοινωνίας και ρόλων μέσα στην οικογένεια. Μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας, κρίθηκε αναγκαία η έναρξη ενός νέου κύκλου παρέμβασης στις σχολικές κοινότητες της Σητείας από την ερχόμενη χρονιά.

Την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα στις 25.04.2024 το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ πραγματοποίησε συνάντηση δικτύωσης με κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την Μονάδα και διερευνήθηκε η δυνατότητα και η ανάγκη υλοποίησης δράσεων στη περιοχή. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας και Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και επαγγελματίες από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Σητείας, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης στη  κοινότητα μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι το φαινόμενο της  εξάρτησης από παράνομες και νόμιμες ουσίες ή/και συμπεριφορές. Εκτός αστικού ιστού παρατηρείται απουσία δομών που θα μπορούσε να υποστηρίξει άτομα και κοινωνικές ομάδες στα θέματα που προαναφέρθηκαν και η σταθερή παρουσία της Κινητής Μονάδας σε τέτοιες περιοχές κρίνεται σημαντική.

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση