HomeΚΡΗΤΗΙκανοποίηση για τις κυβερνητικές επιχορηγήσεις στην αυτοδιοίκηση

Ικανοποίηση για τις κυβερνητικές επιχορηγήσεις στην αυτοδιοίκηση

Τί δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου Ν. Ηγουμενίδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με τις σημερινή έγκριση επιχορηγήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς Περιφέρεια Κρήτης και Δήμους του Ν. Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή έγκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κομβικών επιχορηγήσεων προς Περιφέρεια Κρήτης και Δήμους του Νομού Ηρακλείου αποτελεί και έμπρακτα μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για την Κρήτη.

Στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει την σταθερή προσήλωση για  απαλλαγή  Περιφερειών και Δήμων από σημαντικά οικονομικά βάρη του παρελθόντος.

Δεν περνάει απαρατήρητο ότι η σημερινή απόφαση αφορά  έγκριση ύψους 1.031.325,00 ευρώ προς την Περιφέρεια Κρήτης αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών προς τρίτους, αλλά και επιχορήγηση ύψους  327.426,16 ευρώ προς τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και 24.206,14 ευρώ προς τον  Δήμο Βιάννου αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες.

Γίνεται σαφές ότι  είναι σταθερή η πολιτική της Κυβέρνησης για απαλλαγή της τοπικής αυτοδιοίκησης  από χρέη και βάρη του παρελθόντος με φανερό αντίκτυπο και στην καθημερινότητα των πολιτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση