HomeΚΡΗΤΗΠαρεμβάσεις Αρναουτάκη και Κουρέτα στην Ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση

Παρεμβάσεις Αρναουτάκη και Κουρέτα στην Ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι «η Κρήτη μπήκε σε πορεία μετασχηματισμού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της παρέμβασης του στην ημερίδα για την αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε το ινστιτούτο In Social, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε ότι «οι περιφέρειες είναι αναπτυξιακοί μοχλοί γι’ αυτό και χρειαζόμαστε περιφερειακές αναπτυξιακές ταυτότητες. Δήμοι και περιφέρειες δεν είναι παραρτήματα του κράτους, αλλά παίρνουν δύναμη από την αποκέντρωση και την εγγύτητα με τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι «η Κρήτη μπήκε σε πορεία μετασχηματισμού», εκτίμησε ότι ως «το 2030 θα έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα υποδομής» και ανέφερε ότι η έννοια της βιωσιμότητας, των έξυπνων πόλεων και της πράσινης μετάβασης είναι καίριες προτεραιότητες.

Από την πλευρά του ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, σημείωσε ότι «αυτό που καταγράφηκε στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσσαλία, δεν ήταν αναπάντεχο αλλά η απόρροια του πως αποκωδικοποιήσαμε ό,τι είχε συμβεί τα τελευταία 14 χρόνια στη Θεσσαλία, καθώς μετά από τρία κομβικά γεγονότα –την πανδημία, την επισιτιστική κρίση και τις πλημμύρες- αποτυπώθηκε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν ανοχύρωτη και δεν είχε αναπτυχθεί όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Αγοραστός στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Κουρέτας προσδιόρισε την πράσινη πολιτική για το κλίμα ως τη βάση για το προγραμματικό του σχέδιο που ευελπιστεί να εφαρμόσει.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση