HomeHL-SportsΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικώντας 2-0 την ΑΕΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικώντας 2-0 την ΑΕΚ.

Ο αρχηγός Βιεϊρίνια έδειξε τον δρόμο με μία άψογη εκτέλεση φάουλ και ο Πέλκας στις καθυστερήσεις έγραψε το 2-0 καταφέρνοντας να νικήσει τον άψογο Μπάρκα που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να στερήσει από τον αντίπαλο το τρόπαιο.

 Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Βαρέλα – Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τους ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Μάτος, αμυντικά χαφ οι Κάνιας – Μαουρίτσιο, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, δεξιά ο Κάμπος, στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς και σε ρόλο «δεκαριού» ο Πέλκας

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Μπάρκα κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Τσιγκρίνσκι – Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερό ο Χουλτ, αμυντικά χαφ τους Γαλανόπουλο – Σιμόες, δεξιά ο Μπακασέτας, αριστερά ο Αραούχο, αιχμή του δόρατος ο Λιβάια και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μάνταλος.

Την κράτησε στο παιχνίδι ο Μπάρκας!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον ΠΑΟΚ και σημειώθηκε στο όγδοο λεπτό. Ο Πρίγιοβιτς «έστρωσε» στον Μαουρίτσιο αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε άουτ.

Στο ενδέκατο λεπτό ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει. Ο Λιβάια έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Αραούχο έπιασε το πλασέ στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Μπίσεσβαρ βγήκε τετ α τετ έπειτα από λανθασμένο γύρισμα του Τσιγκρίνσκι αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε στροφές και στο 18ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά και πάλι κατέληξε άουτ το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι.

Στο 23ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Πρίγιοβιτς έκανε την κάθετη στον Μπίσεσβαρ και εκείνος ανατράπηκε αντικανονικά από τον Μπακάκη με τον Μπορμπαλάν να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Μπάρκα. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που ο Σέρβος επιθετικός αστόχησε σε πέναλτι καθώς στις προηγούμενες επτά φορές που είχε εκτελέσει είχε βρει δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου καθώς δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και να απειλήσει τον Πασχαλάκη. Στο 35ο λεπτό ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Κάμπος βγήκε τετ α τετ από τα δεξιά αλλά ο Μπάρκας ήταν και πάλι εκεί, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Στην τελευταία φάση για το πρώτο μέρος ο Μπακασέτας προσπάθησε να απειλήσει από μία στημένη φάση αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς σκορ.

Μίλησε ο αρχηγός! 

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει πιο δυνατά θέλοντας να πιέσει όσο περισσότερο γινόταν την ΑΕΚ και να φτάσει σε ένα τέρμα που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού.

Στο 61ο λεπτό ο Χουλτ έκανε τρομερό λάθος βγάζοντας τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς αλλά ο Σέρβος επιθετικός προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπάρκα, ο οποίος δεν «ψάρωσε» και μπλόκαρε την μπάλα κρατώντας για ακόμα ια φορά το μηδέν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς έμελε να βρουν τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα και να ανοίξουν το σκορ. Στο 65ο λεπτό ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεσε σε ένα φάουλ από τα αριστερά, στα όρια της περιοχής και με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα.

Στα επόμενα λεπτά ο Χιμένεθ θέλησε να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του και πέρασε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο, στη θέση του Μάνταλου, η απόδοση του οποίου κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Στο 76ο λεπτό η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με τον νεοεισελθόντα Γιακουμάκη να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκάλο αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Στο 81ο λεπτό ο Μαουρίτσιο δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Αραούχο ενώ στην ίδια φάση ο Βράνιες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μία διένεξη που είχε με τον Βαρέλα.

Στο 89ο λεπτό η ΑΕΚ βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά το πλασέ του Αραούχο έπειτα από σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, πέρασε μόλις άουτ.

Η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε μία αντεπίθεση ο Πρίγιοβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Πέλκας με πλασέ εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

 Γκολ: 65′ Βιεϊρίνια90′ +2 Πέλκας 25′ έχασε πέναλτι ο Πρίγιοβιτς
Κίτρινες κάρτες: Λιβάγια, Βράνιες, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος – Κάμπος, Κρέσπο, Μάτος, Βαρέλα

Κόκκινες κάρτες:
 80′ Βράνιες – 80′ Μαουρίσιο

ΑΕΚ: 
Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52′ Γκάλο), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (67′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73′ Γιακουμάκης), Αραούχο, Λιβάγια.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Κάμπος (51′ Μακ), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (75′ Σάκχοφ), Πέλκας, Κάνιας, Βιερινία (82′ Μαλεζάς).
Διαφήμιση
Διαφήμιση