HomeHL-9Ο Τσακαλώτος στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Αναγνωρίζει το έργο τους

Ο Τσακαλώτος στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Αναγνωρίζει το έργο τους

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Τσακαλώτος το μεσημέρι μετέβη στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Μιχάλη Μαρακάκη και τον διευθυντή δικτύων Γιώργο Επανωμεριτάκη.

Κατά την συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε το τεράστιο έργο που προσφέρουν οι συνεταιριστικές τράπεζες και άκουσε με προσοχή το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Μαρακάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την στάση του κ. Τσακαλώτου αλλά και τις δεσμεύσεις του για περαιτέρω στήριξη της Πολιτείας.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για τα θέματα της τράπεζας Χανίων, μία τράπεζα που είναι κατά βάση επιχειρηματική. Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε – και το γνωρίζει πολύ καλά από το παρελθόν – ότι η τράπεζα Χανίων δεν είναι μία απλή τράπεζα που αγοράζει και πουλάει χρήματα. Αντίθετα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το επιχειρείν στον τόπο, έχει βοηθήσει και συμμετέχει στις επιχειρήσεις. Φανταστείτε ότι σήμερα εργάζονται στον όμιλο των επιχειρήσεων της τράπεζας πάνω από 500 άνθρωποι. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον της τράπεζας για την τοπική ανάπτυξη και οικονομία», επεσήμανε ο κ. Μαρακάκης ενώ παράλληλα εξήγησε ότι σήμερα κάτω από την ομπρέλα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων βρίσκονται τέσσερις βιομηχανίες, ένα γεγονός που απασχόλησε τον κ. Τσακαλώτο ζητώντας να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο υπουργός Οικονομικών έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τέσσερις βιομηχανίες που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της τράπεζας καθώς και με το θέμα της συμμετοχής μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε αφαλατώσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την σημερινή συνάντηση γιατί στα δύσκολα θέλουμε κι εμείς την συμπαράσταση της Πολιτείας κάτι που δεν το είχαμε παλαιότερα. Σήμερα νιώθουμε μία ζεστασιά κι επειδή εμείς ιδεολογικά θέλουμε να βοηθήσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας θεωρούμε ότι το αγκάλιασμα της Πολιτείας και ιδιαίτερα του υπουργού θα δώσει την δυνατότητα για μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τόπο μας», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαρακάκης.

Οι συνεταιριστικές τράπεζες της Κρήτης είναι οι μεγαλύτερες της Ελλάδος

Από την πλευρά του ο διευθυντής Δικτύων, Γιώργος Επανωμεριτάκης μετά την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτη εμφανίστηκε αισιόδοξος για την στήριξη της Πολιτείας στις τράπεζες ενώ τόνισε πως όλοι οι συμμετέχοντες στην συνάντηση συμφώνησαν πως «ανάπτυξη, επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει».

«Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για το θέμα των συνεταιριστικών τραπεζών τόσο των θεσμών όσο και για τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό για τα θέματα του τόπου μας, τα θέματα της οικονομίας, τα θέματα των τραπεζών, τα θέματα και της δικής μας τράπεζας. Τι αντιμετωπίζουμε δηλαδή σαν θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών. Ήταν ιδιαίτερα θερμός. Το έχει δείξει άλλωστε και πριν γίνει υπουργός όταν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να του γνωρίσουμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και εισπράξαμε ότι είναι διατεθειμένη η Πολιτεία και ο υπουργός Οικονομικών να βοηθήσει το θεσμό των συνεταιριστικών τραπεζών γιατί θεωρεί ότι είναι ένας μοχλός ανάπτυξης στην τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία», ανέφερε σχετικά ο κ. Επανωμεριτάκης τονίζοντας παράλληλα πως οι δύο συνεταιριστικές τράπεζες της Κρήτης είναι οι μεγαλύτερες που δρουν στην Ελλάδα.

«Οι συνεταιριστικές τράπεζες στάθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, βοήθησαν την επιχειρηματικότητα, βοήθησαν τους επιχειρηματίες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ιδιαίτερα οι δύο συνεταιριστικές τράπεζες της Κρήτης που είναι οι μεγαλύτερες που δρουν στην Ελλάδα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τα αναπτυξιακά μας προγράμματα, για τις ανάγκες κεφαλαιακές που υπάρχουν στις τράπεζες για τις ανάγκες ρευστότητας. Αλλά ένα πράγμα έγινε κατανοητό απ’ όλους μας με την συζήτηση αυτή. Ανάπτυξη, επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει. Γι’ αυτό θα πρέπει και η Πολιτεία να βοηθήσει το θεσμό των συνεταιριστικών τραπεζών προκειμένου κι εκείνες να βοηθήσουν με τις δυνάμεις που έχουν την κοινωνία και την τοπική οικονομία», επεσήμανε  ο κ. Επανωμεριτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση