HomeHL-GreeceΚαρφί Κασσελάκη για Τσακαλώτο Χαρίτση: Μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί τραπεζών

Καρφί Κασσελάκη για Τσακαλώτο Χαρίτση: Μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί τραπεζών

 «Η μόνη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί να δουλεύουν για τις τράπεζες», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση στη Νέα Αριστερά (Χαρίτσης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου) εξαπέλυσε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ένα καρφί για τους 11 αποχωρήσαντες από το κόμμα, που συνέπηξαν την νέα ΚΟ της «Νέας Αριστεράς». Απαντώντας στις αιτιάσεις τους περί μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: Η μόνη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί να δουλεύουν για τις τράπεζες». Ουσιαστικά είναι καρφί κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέξη Χαρίτση που όμως παράλληλα, συνιστούσαν το οικονομικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα. Με τον τρόπο αυτό, ο Στ. Κασσελάκης δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά για το «παρών» που δήλωσε η ΚΟ των 11 στις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα τρία άρθρα του νομοσχεδίου για τους servicers.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο περιστατικό με την «υπόκλιση» του Γ. Γεραπετρίτη στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Προσωπικά ο κ. Γεραπετρίτης μού είναι συμπαθής αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι λέγοντας ότι είναι δήθεν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν το ίδιο έκανες στο αεροδρόμιο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Φανταστείτε να ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, η προπαγάνδα της κυβέρνησης θα μας είχε κάνει να πέσουμε. Η προπαγάνδα όμως τώρα το περνά με ψιλά γράμματα. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για την στάση του υπουργού. Δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κ. Γεραπετρίτη». Διαβεβαίωσε ότι «η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να υποκλιθεί σε κανέναν».

«Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Είμαστε μακράν το πιο ανεξάρτητο κόμμα, δεν χρωστάμε τίποτε, δεν πρόκειται κανείς να μας φιμώσει, θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και βαθιά κοινωνικοί».

Αναφερόμενος στο πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο συμφώνησαν συνεργασία που επισφραγίστηκε σε πρόσφατο δείπνο τους, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Επί Κοτζιά μας έλεγαν εθνική εξαίρεση. Θα απολογηθεί ο Μητσοτάκης;».

Ακολούθως αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις: «στον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος όπως ανέφερε «συνεχίζεται χωρίς προοπτική τερματισμού ενώ την ίδια ώρα, συνεχίζεται μετά τη λήξη της ολιγοήμερης ανακωχής, η σφαγή στη Γάζα». Ακολούθως ανέφερε: « Οδεύουμε προς μια επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη, όπου η συνεχιζόμενη δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί άμεσα να βαθύνει ακόμη περισσότερο, εάν οι ακροδεξιές δυνάμεις καταφέρουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτούς τους καιρούς είναι που χρειάζεται να επικρατήσουν οι αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες και αρχές».

Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί υπέρ της αναγκαιότητας για άμεση ειρήνευση στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μέση Ανατολή, απαιτώντας ξανά την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους στο πλάι του κράτους του Ισραήλ, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» και πρόσθεσε: «Αλλά και για να υπάρξει και στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ιδεών, για να πάρει ανάσα και να ελπίσει ξανά ο κόσμος, ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του και να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά».

newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση