HomeHL-SportsΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Super League και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Ένωση πήρε τη νίκη με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 61ο λεπτό.

Πλέον το ενδιαφέρον της Ένωσης στρέφεται στην πρώτη αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου (15/2) για τους «32» του Europa League. Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Νίκλας Χουλτ, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με το σκορ στο 0-0. Με δυο απίστευτες επεμβάσεις του Αθανασιάδη σε σουτ του Αραούχο (26΄) και του Γκάλο (43΄) και την χαμένη ευκαιρία της χρονιάς στο 13΄, η Ένωση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Τριανταφυλλόπουλος «κρέμασε» τον Αθανασιάδη στέλνοντας τη μπάλα προς το τέρμα, όμως εκατοστά πριν αυτή περάσει τη γραμμή, παρενέβη ο… Αραούχο και με ένα άγγιγμα την έστειλε στο δοκάρι!

Η ΑΕΚ κινδύνευσε να πληρώσει την αστοχία των παικτών της όταν στο 57΄ και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Γεβγέν Σελίν έχασε την πρώτη ευκαιρία της ομάδας του μετά από κόρνερ του Τόνσο.

Λίγο αργότερα ο Σελίν ήταν αυτός που βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του Αστέρα σε προσπάθεια του Γκάλο. Το πέναλτι ανέλαβε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ευστόχησε και άνοιξε το σκορ στο 61΄.

Ο Αραούχο αναζήτησε το γκολ αλλά βρέθηκε στην πιο άτυχη ημέρα της καριέρας του, αφού στο 80΄ με φανταστική ατομική ενέργεια «νίκησε» τον Αθανασιάδη, αλλά είδε τη μπάλα να χτυπάει ξανά στο δοκάρι!

Στην εξέλιξη της φάσης ο γκολκίπερ του Αστέρα πραγματοποίησε ακόμα μία φοβερή απόκρουση σε βολίδα του Λιβάγια. Ο 25χρονος Αθανασιάδης ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος που οι φιλοξενούμενοι έμειναν «ζωντανοί» στο ματς έως το 90΄, αλλά δεν κατάφεραν να «κλέψουν» το βαθμό.

Γκολ: 61′ πεν. Χριστοδουλόπουλος

13′ δοκάρι ο Αραούχο
81′ δοκάρι ο Αραούχο

Κίτρινες κάρτες:
 Μοράν, Μασούντ, Αραούχο – Ιγκλέσιας, Τόνσο, Κυιρακόπουλος, Πασαλίδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46′ Κονέ – 57′ Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Γκάλο, Μπακασέτας (46′ Λιβάγια), Μασούντ, Αραούχο.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): 
Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87′ Μαντιντά), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77′ Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (55′ Σελίν), Μανιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση