HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Εκβιασμός, και όχι τρομοκρατική ενέργεια το δέμα με εκρηκτικά

Γερμανία: Εκβιασμός, και όχι τρομοκρατική ενέργεια το δέμα με εκρηκτικά

Η εταιρεία DHL προειδοποίησε το κοινό να μην ανοίγει δέματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκληματική ενέργεια, και συγκεκριμένα απόπειρα εκβιασμού, και όχι τρομοκρατική ενέργεια ήταν το δέμα με εκρηκτικά στο Πότσδαμ όπως ανακοίνωσαν επίσημα την Κυριακή οι γερμανικές αρχές. Το πακέτο περιείχε ισχυρά πυροτεχνήματα, καλώδια και καρφιά σε φαρμακείο κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι δράστες προσπάθησαν να αποσπάσουν με εκβιασμό ποσό εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία DHL, μέσω της οποίας εστάλη το πακέτο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα έκρηξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία DHL προειδοποίησε το κοινό να μην ανοίγει δέματα των οποίων δεν γνωρίζει τους αποστολείς ή εάν η διεύθυνση του αποστολέα φαίνεται ύποπτη.

Οι αρχές θεωρούν ότι οι άνθρωποι που έστειλαν το πακέτο κατοικούν μάλλον στο Βερολίνο ή στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, που περιβάλλει την γερμανική πρωτεύουσα.

Δεν ανακοινώθηκε το ποσόν που ζήτησαν από την εταιρεία, αλλά διεμήνυσαν στην DHL, η οποία ανήκει στην Deutsche Post, ότι θα στείλουν και άλλα δέματα που μπορεί να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν, εάν αρνηθεί να πληρώσει.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση