HomeHL-LifestyleΤα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι δεν θα μπορούν να γίνουν πρίγκιπες

Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι δεν θα μπορούν να γίνουν πρίγκιπες

Τι προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι και ο επικείμενος γάμος του με την αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ αποτέλεσε αιτία για τους ειδικούς να… ανασύρουν το βασιλικό πρωτόκολλο, που ρυθμίζει σε λεπτομέρεια τι προβλέπεται τόσο για το ζευγάρι, όσο και για τους απογόνους τους.

Κι αν η Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ φιλοδοξούσε να φέρει στον κόσμο πρίγκιπες και πριγκίπισσες, το πρωτόκολλο μάλλον θα την απογοητεύσει. Τα παιδιά της θα περιοριστούν στον ταπεινό τίτλο του “Λόρδου” και της “Λαίδης”, εκτός αν η Βασίλισσα Ελισάβετ δείξει γενναιοδωρία και θελήσει να ακυρώσει τη βούληση του παππού της, βασιλιά Γεώργιο Ε’, που όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, περιόρισε με αποφάσεις του το 1917 να περιορίσει κατά πολύ τον κύκλο όσων δικαιούνται να έχουν βασιλικούς τίτλους.

Η μόνη που μπορεί να το αλλάξει αυτό είναι η Βασίλισσα, όπως έκανε άλλωστε και για τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ. Ο Τζορτζ μπορούσε, ως μεγαλύτερος γιος να ονομαστεί πρίγκηπας της Ουαλίας, όμως η αδερφή του Σάρλοτ δεν είχε αυτό το δικαίωμα.

Το Δεκέμβρη του 2012, όταν η Κέιτ ήταν έγκυος, η Ελισάβετ αποφάσισε ότι “όλα τα παιδιά του μεγαλύτερου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας μπορούν να απολαμβάνουν το στυλ, τον τίτλο και τη βασιλική ανωτερότητα με την τιμητική αξιοπρέπεια των προσφωνήσεων του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας στα χριστιανικά τους ονόματα μαζί με άλλους τίτλους τιμής”.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση