Πιθανή είναι η παράταση της εκλογικής διαδικασίας σε κάποια τμήματα καθώς το σχετικό αίτημα που έγινε στην Επιτροπή Αλιβιζάτου, δεν μπορεί παρά να γίνει αποδεκτό.

Τα περισσότερα τμήματα που πιθανόν να παραταθεί η διαδικασία είναι στην Αττική, ενώ σχετικό αίτημα έχει γίνει και σε εκλογικά τμήματα στην Κρήτη, καθώς η συγκομιδή των ελιών οδήγησε πολλούς τελευταία στιγμή στα εκλογικά τμήματα.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ έσπασε το όριο των 150.000 ξεπερνώντας τον πήχη που είχε τεθεί.

Συμμετοχή ανά περιφέρεια

Όσον αφορά τα αναλυτικά στοιχεία ανά περιφέρεια στις 6 η ώρα, στην Αττική έχουν ψηφίσει περί τις 45.000, στην Κ. Μακεδονία, 19.500, στην Κρήτη 12.600 και στην Δ. Ελλάδα 9.800, στην Θεσσαλία 8.800, στην Πελοπόννησο 7.700, στην Στερεά Ελλάδα 5.800 και στην Ηπειρο 5.300.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. Γεννηματά να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.

Γύρω στις 10 το βράδυ αναμένεται να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα για το νέο αρχηγό της κεντροαριστερής παράταξης, που, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα, πιθανόν να είναι ένας από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα. Το βασικό ερώτημα που τίθεται για τη σημερινή, κρίσιμη μάχη είναι ποια θα είναι τα «κλειδιά» που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα και ποιος τελικά τα έχει στα χέρια του.

Τι είπαν Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε στο Καματερό και στη συνέχεια δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

gennhmata-androulkhs-1

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αυτή τη φορά επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, και λίγο νωρίτερα ψήφισε στο εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Ο υποψήφιος σε δηλώσεις του κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές, δίνοντας έμφαση στην ανανέωση αλλά κυρίως την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης.

androulakhs

cretapost.gr με πληροφορίες από το kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση