HomeHL-SportsΑΕΚ-Μίλαν 0-0

ΑΕΚ-Μίλαν 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κι αν απέναντί της είχε την επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μίλαν;  Η ΑΕΚ, σε ένα φλεγόμενο ΟΑΚΑ, στο οποίο βρέθηκαν 50.000 οπαδοί της, (απ)έδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει σβήσει από το λεξιλόγιό της τη λέξη ήττα στο Europa League.

Η Ένωση, πραγματοποιώντας ακόμη μία πολύ εξαιρετική εμφάνιση, απέσπασε τη Πέμπτη νέα λευκή ισοπαλία (0-0 είχε λήξει και το ματς στο «Μεάτσα») από τους «ροσονέρι» κι έτσι παρέμεινε αήττητη στη φετινή διοργάνωση, κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του θεσμού.

 Η ομάδα του Χιμένεθ έκανε κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και παρά την πίεση των Ιταλών στο β’ ημίχρονο, άντεξε και πήρε το θετικό αποτέλεσμα που τη διατηρεί στη δεύτερη θέση του ομίλου με έξι βαθμούς.

Μάλιστα τα νέα από το άλλο ματς του ομίλου ήταν πολύ καλά για την Ένωση. Κι αυτό γιατί η ουραγός του ομίλου Αούστρια Βιέννης επιβλήθηκε με 4-1 της Ριέκα την οποία θα υποδεχτεί την επόμενη αγωνιστική ο δικέφαλος .

Δοκάρι στο 57ο λεπτό με τον Μοντολίβο είχε η Μίλαν, η οποία ούτε σήμερα κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ανέστη. Πλέον η ΑΕΚ σε περίπτωση που επικρατήσει στις 23 Νοεμβρίου της Ριέκα στο ΟΑΚΑ θα σφραγίσει την πρόκριση.

Σε σχηματισμό 3-5-2 (όπως άλλωστε η Μίλαν) παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ στον αποψινό ματς με τον Τσόσιτς να θέτει εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.

Από εκεί και πέρα ο Μπακασέτας είχε αναλάβει τον ρόλο του Μάνταλου, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο επιλέχθηκαν για την επίθεση, με τον Λιβάγια να μένει στον πάγκο.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι κράτησε μακριά από την εστία της τη Μίλαν και κατάφερε μάλιστα να αναλάβει και την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίρνοντας ώθηση και από τους φιλάθλους της που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν.

Μία φάση με τον Μπακάκη στα πρώτα λεπτά (σουτ από κοντά που απόκρουσε ο Ντοναρούμα) κι ένα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που βρήκε στο κεφάλι παίκτη της Μίλαν κι έφυγε κόρνερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Χιμένεθ στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στη Μίλαν που απείλησε ελάχιστα τους «κιτρινόμαυρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μοντέλα ανακάτεψε την τράπουλα και αντί του Κρουτόνε πέρασε τον Σούσο στο ματς, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2.

Η Μίλαν πήρε τα πάνω της και έγινε πιο επιθετική, ανέλαβε γρήγορα τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πιέζει την Ένωση.

Στα πρώτα 15 λεπτά  της επανάληψης οι Ιταλοί έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν, αρχικά με το πλασέ του Ρομανιόλι από πολύ κοντά που απόκρουσε ο Ανέστης και στη συνέχεια με το δοκάρι του Μοντολίβο στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Μετά το 60΄ η ΑΕΚ ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, χωρίς, ωστόσο, να είναι καθόλου απειλητική για την εστία του Ντοναρούμα.

Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κι έτσι η Ένωση πλησίασε ακόμη περισσότερο στην πρόκριση, την οποία έχει την ευκαιρία να τη σφραγίσει με νικη επί της Ριέκα στις 23/11 στο ΟΑΚΑ.

Κίτρινες: Μουσάτσιο (Mίλαν), Λοκατέλι (Mίλαν)

Δοκάρια: 57′ Mοντολίβο (Μίλαν)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ: Ανέστης – Τσόσιτς, Βράνιες, Μπακάκης – Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Λόπες, Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος)- Αραούχο (79′ Γιακουμάκης), Χριστοδουλόπουλος (60′ Λιβάγια)

Μίλαν (Βιντσέντσο Μοντέλα
: Ντοναρούμα – Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι – Μπορίνι, Ροντρίγκες, Μοντολίβο, Λοκατέλι (65′ Κεσί), Τσαλχάνογλου – Κουτρόνε (46′ Σούσο), Αντρέ Σίλβα (81′ Κάλινιτς)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Μίλαν 8 (8-3)
ΑΕΚ 6 (4-3)
Ριέκα 3 (7-10)
Αούστρια Βιέννης 4 (8-11)

Διαφήμιση
Διαφήμιση