HomeΚΡΗΤΗ«Η προσπάθεια για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες είναι διαρκής»

«Η προσπάθεια για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες είναι διαρκής»

Χαιρετισμός Βαρδάκη στην εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η προσπάθεια για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες είναι διαρκής, διαχρονική και καθημερινή», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, στον χαιρετισμό που απέστειλε στην ενημερωτική εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης.

Ενώ συνεχίζει αναφέροντας: «Η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και ιδιαίτερα η αντιμετώπιση των φραγμών και των στερεότυπων, τα οποία κρατούν ακόμα μακριά τις γυναίκες από την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αποτελούν υποχρέωσή μας αφού συνδέονται και προωθούν το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών για όλους.

Παρά το γεγονός ότι ο ρόλος της γυναίκας στην ελληνική οικογένεια και κοινωνία είναι καθοριστικός, παρά το γεγονός όλων των πολιτικών συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, παρά τις πολιτικές ενίσχυσης των γυναικών σε πολλούς τομείς, το χάσμα φύλου επιμένει και στην απασχόληση και στις αμοιβές, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 31% των εργαζόμενων γυναικών έναντι του 8% των ανδρών εργάζονται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης. Οι αμοιβές και συντάξεις των γυναικών υπολείπονται των ανδρών κατά 16% και 40% αντίστοιχα. Υπολογίζεται επίσης ότι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στον τομέα της ισότητας των φύλλων μπορούν να δημιουργήσουν έως και 10,5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας έως το 2050

Τέλος, κλείνοντας σημείωσε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης για ενημέρωση, αξίζουν συγχαρητήρια αλλά δημιουργούν και υποχρέωση σε όλους μας να κάνουμε βήματα μπροστά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση