HomeCity GuideΤο 4ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο είναι γεγονός

Το 4ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο είναι γεγονός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο φετινός κύκλος περιλαμβάνει τέσσερις εξαιρετικές ταινίες των νεώτερων χρόνων, τέσσερις διαφορετικές ματιές στις ζωές των ανθρώπων. Στις ομορφιές της ειρηνικής ζωής στο «Mediterraneo«, στη γεμάτη συναίσθημα και νοσταλγία ζωή του «Cinema Paradiso«, σ’ ένα παράξενο παιχνίδι των ανθρώπινων σχέσεων στο «I Perfetti Sconosciuti«, τέλος στον αγώνα για ένα δίκαιο κόσμο του νεαρού αριστερού ακτιβιστή στο «I cento passi«.

Για όλους εμάς τους λάτρεις του καλού ιταλικού σινεμά που συναντηθήκαμε χτες στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (Ανδρόγεω) ήταν μια ξεχωριστή βραδιά. Μέσα από την οθόνη, παλιοί αλλά και νέοι φίλοι μεταφερθήκαμε, με τη μελαγχολική ματιά του Giuseppe Tornatore και τη μουσική του Ennio Morricone, σ’ ένα μικρό σισιλιάνικο χωριό και στο Σινεμά Ο Παράδεισος. Μια ταινία που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία και που όλοι αγάπησαν πραγματικά.

Στη χθεσινοβραδινή προβολή παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Ιταλός πρόξενος στο Ηράκλειο κύριος Paolo Bartolozzi που όλα αυτά τα χρόνια δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στο φεστιβάλ.

Την εκδήλωση συνόδευσαν γεύσεις ιταλικού καφέ από το Caffè Gioia Store, εξαιρετικό κρασί παραγωγής του οινοποιείου Λουλούδης, τα νερά Kristal και δημιουργίες από την Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Σταματάκης.

Το 4ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2017 πραγματοποιείται με τη φροντίδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καζάλι και συνδιοργανωτές το Ιταλικό Προξενείο και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT.

Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Οκτώβριο, κάθε Πέμπτη στις 21:00, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω).

Η επόμενή μας συνάντηση είναι την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 με την ταινία «Mediterraneo«, του 1991, σε σκηνοθεσία του Gabriele Salvatores.

Τι πιο ωραίο από το να βλέπεις σινεμά!

Δείτε όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο:

https://goo.gl/NKxXuK

Διαφήμιση
Διαφήμιση