HomeHL-9Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και τα πρώτα λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και τα πρώτα λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Στους 8, μέχρι στιγμής, οι συλληφθέντες για την απαγωγή που συγκλόνισε την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο βρίσκεται ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος απευλευθερώθηκε από τους αστυνομικούς στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σε μάντρα αυτοκινήτων στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων στο ύψος της γέφυρας της Ζουρίδας.

Η μάντρα αυτοκινήτων στην οποία οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει και κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη
Η μάντρα αυτοκινήτων στην οποία οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει και κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Μετά από έξι ολόκληρους μήνες ο 53χρονος επιχειρηματίας, βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χέρια και συναντήθηκε με μέλη της οικογένειάς του που έσπευσαν στο Ρέθυμνο αμέσως μετά την είδηση της αίσιας έκβασης της απαγωγής του.

sxolh-astynomias-lempidakhs-rethymno2

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, την οποία συντόνιζε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης έλαβε χώρα γύρω στις 7:30 το πρωί, στον χώρο μάντρας αυτοκινήτων, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είχε μεταφερθεί από τους απαγωγείς του ο 53χρονος επιχειρηματίας.

Ο αιφνιδιασμός και η καλά μελετημένη δράση των συμμετεχόντων αστυνομικών ήταν το «κλειδί» στην εντυπωσιακή επιχείρηση, καθώς λέγεται ότι τα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο και φρουρούσαν τον απαχθέντα δεν πρόλαβαν ούτε καν να αντιδράσουν.

lempidakhs-rethymno-araxnh

Κύριο μέλημα ήταν ο εντοπισμός του σημείου στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων όπου βρισκόταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος εντοπίστηκε καθισμένος πάνω σε ένα στρώμα και δεμένος με αλυσίδα που κρατούσε ακινητοποιήμενα τα πόδια του. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί που προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη των δύο ατόμων που βρισκόταν στη μάντρα αυτοκινήτων, του ιδιοκτήτή της και ενός ακόμη αλλοδαπού, απομάκρυναν τον απελευθερωμένο πλέον επιχειρηματία προκειμένου να εξελιχθεί η αστυνομική επιχείρηση.

Το «ευχαριστώ» του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο 53χρονος επιχειρηματίας, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος, συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς επιδεικνύοντας ψυχραιμία και νηφαλιότητα ενώ φέρεται να απηύθυνε θερμό «ευχαριστώ» στους άνδρες που τον απελευθέρωσαν.

lempidakhs-mantra-araxnh5

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου προκειμένου να υποβληθεί στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις και να ξεκουραστεί, εν αναμονή της συνάντησής του με μέλη της οικογένειάς του που στο μεταξύ έσπευδαν στο Ρέθυμνο.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εγκυμονεί κίνδυνο, ωστόσο εντοπίστηκε καταβεβλημένος και σχεδόν αποστεωμένος.

sxolh-astynomias-lempidakhs-rethymno

Το μπαράζ συλλήψεων

Κι ενώ ο απαχθείς οδηγούνταν σε ασφαλές σημείο, η αστυνομική επιχείρηση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής με τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων. Μέχρι στιγμής φέρονται να έχουν συλληφθεί συνολικά 8 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κρητικής καταγωγής, ανάμεσα στους οποίους και γυναίκες. Θεωρείται δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες και άλλες συλλήψεις, καθώς στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται περισσότερα από 12 άτομα. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων όπου εντοπίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ενώ εξετάζεται κατά πόσο είχε δράση στο κύκλωμα των απαγωγέων και η ανήλικη κόρη ενός εκ των συλληφθέντων.

Στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση