HomeHL-9Νέο «καραβάνι» με μετανάστες νότια της Κρήτης

Νέο «καραβάνι» με μετανάστες νότια της Κρήτης

Καιρίδης: Ανησυχία από τις αυξημένες ροές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος τα καραβάνια με… μετανάστες που κάνουν στάση νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του λιμενικού για τη διάσωση και περισυλλογή των μεταναστών.

Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στις αρμόδιες αρχές η τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών οι οποίες φτάνουν στο νησί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις σε τρεις μέρες στην Κρήτη έφτασαν τέσσερα «καραβάνια» με 214 συνολικά μετανάστες.

Τα καραβάνια με τους μετανάστες

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε τρεις ημέρες, από το Σάββατο έως και σήμερα το πρωί, έφτασαν στην Κρήτη τέσσερα καραβάνια με 214 συνολικά μετανάστες.

Πρώτο καραβάνι: Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν 60 μετανάστες στην περιοχή Κερατίδες Παλαιόχωρας. Ως διακινητές συνελήφθησαν δύο άτομα ένας 26χρονος και ένας 22χρονος.

Δεύτερο καραβάνι: Το μεσημέρι του Σαββάτου ενημερώθηκαν οι αρχές για ύπαρξη λέμβου με 91 μετανάστες, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Γαύδου.

Τρίτο καραβάνι: Το πρωί της Κυριακής αφίχθηκε 39 άτομα έφτασαν στην παραλία «Τρυπητή» στη Γαύδο με ένα ξύλινο σκάφος. Ως διακινητές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 22, 25, 26 και 36 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε ένας από τους μετανάστες είχε καταβάλει στους διακινητές το ποσό των 2.500 – 4.000 δολαρίων.

Τέταρτο καραβάνι: Τα ξημερώματα της Δευτέρας εντοπίστηκαν 24 μετανάστες στα Καπετανιανά.

Καιρίδης: Ανησυχία από τις αυξημένες ροές στην Κρήτη

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη τους τελευταίους μήνες. Όπως επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στoν ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός πως στα ανατολικά τα πράγματα βαίνουν καλώς και πλέον υπάρχει έλεγχος στο νοτιοανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον υπουργός Μετανάστευσης αυτή η κινητικότητα παρατηρείται στην Κρήτη από τον περασμένο Νοέμβριο και «χρειάζεται προσοχή». Πρόκειται όπως είπε κυρίως για Αιγύπτιους, οικονομικούς μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο επίκειται συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου που θα περιλαμβάνει και το μεταστατικό στο πρότυπο της Τυνησίας.

Ο κ. Καιρίδης επισήμανε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη και γι΄αυτό δεν «έχουμε υποδομή στην Κρήτη για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Φιλοξενούνται σε ανοιχτούς χώρους, ή σε μια παιδική κατασκήνωση έξω από τα Χανιά».

Ωστόσο, ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι «δεν θα ζήσουμε την μεταναστευτική κρίση του 2015.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση