HomeΚΡΗΤΗΤίμησαν την μνήμη των Ηρώων της Δαμάστας και του Μαράθου

Τίμησαν την μνήμη των Ηρώων της Δαμάστας και του Μαράθου

Είχαν δολοφονηθεί από Γερμανικά στρατεύματα της κατοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δυο εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Κερατίδι της Δαμάστας και στο Μάραθος, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, φορέων και αρχών, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου, τίμησαν τους Ήρωες των δυο οικισμών που δολοφονήθηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 21 Αυγούστου του ‘44.

keratidi-2-17-1

Η συγκίνηση σε όλους ήταν έκδηλη και τόσο οι δυο ομιλήτριες, η Μ. Τριγώνη στο Κερατίδι και η συγγραφέας Μ. Πρινάρη – Καρκαβατσάκη στο Μάραθος, καθώς και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκαν στο μεγαλείο της θυσίας των Ηρώων και στα πολλαπλά μηνύματα που πρέπει εμείς οι νεότεροι να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά.

keratidi-2-17-2

Το παρών στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, οι Βουλευτές Ν. Ηγουμενίδης και Μ. Συντιχάκης, οι εκπρόσωποι του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννη, Ν. Χρονάκης και Κ. Κεφαλογιάννης, ο εκπρόσωπος του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ. Δ. Κουτεντάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Αρ. Σαλούστρος, ο υπ. Πολιτιστικών του Δήμου Κ. Τριγώνης, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Ντουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής Γ. Ματαλλιωτάκης, ο πρώην Νομάρχης Δ. Σαρρής, ο πρώην Δήμαρχος Γαζίου Γ. Μαρκογιαννάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων,  εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων των οικισμών, εκπρόσωποι Ενώσεων Θυμάτων Πολέμου, συγγενείς των Ηρώων και πλήθος κόσμου.

keratidi-2-17-3

Λ. Αυγενάκης: «Τιμούμε τους αγωνιστές που έπεσαν για την πατρίδα»

Σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αποτίνουμε σήμερα, φόρο τιμής στη μνήμη των Εθνομαρτύρων της Δαμάστας και του Μαράθους που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944.

Τιμούμε τους αγωνιστές που έπεσαν για την πατρίδα και προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους. Διατηρούμε την μνήμη εκείνων που με αυταπάρνηση αντιμετώπισαν τη θηριωδία και την αγριότητα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Η ηρωική τους αντίσταση στη μάχη κατά του ναζισμού αποτελεί λαμπρό παράδειγμα αυτοθυσίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς την Πατρίδα και τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας.  

Η ιστορική μνήμη είναι αυτή που διατηρεί την ταυτότητα των εθνών ζωντανή στο πέρασμα των αιώνων. Αυτή τη μνήμη τιμούμε σήμερα. Τη μνήμη αυτών που θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι!»

Χαιρετισμούς απέστειλαν επίσης ο Ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς και ο Βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση