HomeΚΡΗΤΗ«Η υποταγμένη στη Γερμανία ΕΕ δεν αξίζει τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας»

«Η υποταγμένη στη Γερμανία ΕΕ δεν αξίζει τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας»

Εκδήλωση στη Βιάννο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μήνυμα ότι «η στοίχιση της Ευρώπης πίσω από Μέρκελ και Σόιμπλε θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την εξεύρεση λύσης στην Ελλάδα αλλά και την ίδια την προοπτική της Ενωμένης Ευρώπης» έστειλε από την Βιάννο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, μιλώντας κατά τη χθεσινή (Σάββατο 10 Ιουνίου) εκδήλωση της Ο.Μ. Βιάννου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το κλείσιμο της αξιολόγησης, τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το χρέος και την προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση μια χώρα που έχει απωλέσει το 25% του ΑΕΠ, με απώλεια μισθών κατά 40% τουλάχιστον και με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, σημειώνοντας ότι με βάση αυτή την εικόνα συγκρούονται δύο διαφορετικές γραμμές: από την μία η Δεξιά που βλέπει την εικόνα αυτή ως μαγνήτη επενδύσεων, και από την άλλη η Αριστερά που μιλάει για μια ρημαγμένη χώρα και για την ανάγκη και τη δυνατότητα να βγούμε μέσα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στους αναπτυξιακούς στόχους της σημερινής πολιτικής της Κυβέρνησης και στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας ότι «η υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ορέξεις της Γερμανίας δεν αξίζει τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον πολιτικό και όχι οικονομικό ρόλο του ΔΝΤ, μέσα από τις συγκεκριμένες πολιτικές πιέσεις προς τη χώρα μας, αναφέροντας ότι πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του από το ελληνικό πρόγραμμα.

Τέλος, επεσήμανε ότι η συμμαχία μας με τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις είναι η πηγή της δύναμής μας και η προϋπόθεση για τον σταθερό βηματισμό μας προς το αύριο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο με την παρουσία πολλών κατοίκων της Βιάννου, του Δημάρχου, της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, εκπροσώπων φορέων και ομάδων παραγωγών που ζήτησαν και έλαβαν τον λόγο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση