HomeHL-EconomyΚαλή θέληση από όλους ζητά ο Τσακαλώτος

Καλή θέληση από όλους ζητά ο Τσακαλώτος

Για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμά ότι με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Μία τέτοια συμφωνία για το χρέος που, όπως είπε σε δηλώσεις του στην Handelsblatt, ώστε η οικονομία να μπορεί να ανακάμψει και πάλι.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε ακόμη «η Γερμανία και το ΔΝΤ να φροντίσουν ώστε να υπάρξει τώρα σαφήνεια αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να δοθεί ένα ξεκάθαρο σημάδι στις χρηματαγορές, ότι κανένας επενδυτής δεν θα πρέπει να φοβάται να επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα». Αυτό θα αποτελούσε και ένα μήνυμα για τους Ελληνες πολίτες, ότι επιτέλους μπορούν να κοιτάζουν προς το μέλλον με λίγη ελπίδα, συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «ξεκάθαρα πολύ απαισιόδοξη» την πρόγνωση του Ταμείου «εκτός και αν όλες οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε, κρίνονται αρνητικά. Δεδομένου όμως ότι το ΔΝΤ ήταν εκείνο που σχεδίασε και διαπραγματεύτηκε τα μέτρα αυτά, κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον παράξενο, για να το διατυπώσω όσο πιο προσεκτικά γίνεται».

Τέλος, σχετικά με την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σημείωσε ότι αυτό είναι στην κρίση της ΕΚΤ. «Σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη των πραγμάτων, η ΕΚΤ θα προβεί και σε δική της εξέταση της βιωσιμότητας του χρέους, όταν (ή εάν) το Εurogroup θα έχει ξεκαθαρίσει τον Ιούνιο τα περί ελάφρυνσης του χρέους. Και αυτή η ανάλυση είναι απολύτως ανεξάρτητη από αυτήν του ΔΝΤ», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση