HomeHL-9Βρετανία: «Φωνές» για αναβολή των εκλογών μετά το νέο τρομοκρατικό «χτύπημα»

Βρετανία: «Φωνές» για αναβολή των εκλογών μετά το νέο τρομοκρατικό «χτύπημα»

Στις 8 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Βρετανοί πολιτικοί ήδη δέχονται πιέσεις για να αναβληθούν οι γενικές εκλογές στη χώρα, που έχουν εξαγγελθεί για τις 8 Ιουνίου, έπειτα από το νέο τρομοκρατικό «χτύπημα» στο Λονδίνο.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, στα social media άρχισαν οι εκκλήσεις για να μην γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εκλογές, γράφει η Telegraph.

Μάλιστα, ήδη αναρτήθηκε και μία σχετική διαδικτυακή αίτηση στο Change.org, που καλεί τους πολιτικούς να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, έπειτα από τη δεύτερη επίθεση στη Βρετανία μέσα σε δύο εβδομάδες και να αναβάλουν για αργότερα τις εκλογές.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα ανασταλεί η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία. Θεωρείται όμως πιθανό η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να ακυρώσουν τις σημερινές ομιλίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, στις 22 Μαΐου, η προεκλογική εκστρατεία είχε ανασταλεί για τρεις ημέρες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση