HomeΥΓΕΙΑΑ. Ξανθός: Οι νέες δομές υγείας θα είναι δημόσιες με ελεύθερη πρόσβαση

Α. Ξανθός: Οι νέες δομές υγείας θα είναι δημόσιες με ελεύθερη πρόσβαση

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι νέες δομές Υγείας θα είναι δημόσιες με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση», δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ 5ης Δ.Κ. Αθήνας, με θέμα «Τι πετύχαμε, τι αλλάζουμε στην Υγεία» στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας.

Ο κ. Ξανθός τόνισε πως η κεντρική οργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων θα μειώσει τις αναμονές και την ταλαιπωρία στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αλλά και στα τακτικά ιατρεία, και σημείωσε πως η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η απάντηση στην κρίση του συστήματος υγείας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο αίτημα της καθολικής κάλυψης όλων των πολιτών που γίνεται πράξη, όπως είπε, και επισήμανε πως η «επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην ολιστική φροντίδα των ανθρώπων στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για θέματα πρόληψης είναι στις προτεραιότητες μας». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «στόχος μας είναι ποιοτική φροντίδα και η ανάγκη τεκμηριωμένης ιατρικής φροντίδας».

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν:

–          Ο κυβερνητικός απολογισμός δράσης της κυβέρνησης (ελεύθερη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας 2,5 εκατ. ανασφάλιστων, αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία, προσλήψεις προσωπικού, σ/ν για τη διαφάνεια και τον εξορθολογισμό των προμηθειών των νοσοκομείων, αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ κ.ά.)

–          Τα μέτρα για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που οδηγούν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, με τη δημιουργία 239 Τικών Μονάδων Υγείας το 2017, καλύπτοντας περίπου 3.000.000 πολίτες, και στόχο την καθολική κάλυψη.

–          Η αναβάθμιση των δημόσιων τοπικών δομών υγείας στα Πατήσια και στις όμορες περιοχές, με την ίδρυση Τοπικών Μονάδων Υγείας και την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο  αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρβαρός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση