HomePost ItΞανθός: Να τελειώνουμε οριστικά με ένα χρεωκοπημένο μοντέλο πολιτικής εκπροσώπησης

Ξανθός: Να τελειώνουμε οριστικά με ένα χρεωκοπημένο μοντέλο πολιτικής εκπροσώπησης

Τι είπε ο βουλευτής από την Αξό Μυλοποτάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση που οργάνωσε στην Αξό Μυλοποτάμου (στον ξενώνα Έναγρον) ο βουλευτής Ρεθύμνου και εκ νέου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός. Αρκετοί πολίτες του Μυλοποτάμου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες της περιοχής, έδωσαν μαζικά το παρόν σε μια ανοικτή συζήτηση για τις εκλογές, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό Ρεθύμνου Βαρβάρα Κιαγιά, η οποία μίλησε για την εμπειρία της ως Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και για την τεράστια προσπάθεια που έγινε τότε από το Υπουργείο Υγείας, σε συνθήκες Μνημονίου και δημοσιονομικών περιορισμών, να σταθεί όρθιο το νοσοκομείο και να ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε οι πολίτες εκφράζουν με κάθε τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν σε όλους τομείς της καθημερινότητας τους (εργασία, εισόδημα, ιατρική περίθαλψη, μέλλον των παιδιών, επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, αξιοποίηση της περιουσίας τους λόγω προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες και την εκτός σχεδίου δόμηση κλπ.) και δηλώνουν ότι η κατάσταση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν πάει άλλο». Θεωρούν ότι η νεοφιλελεύθερη και αυταρχική αυτή κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων «παικτών» της αγοράς (τράπεζες, funds, εταιρείες παραγωγής ενέργειας και εμπορίας καυσίμων, αλυσίδες supermarket, επιχειρηματίες υγείας, σχολάρχες) και αφήνει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια που απομειώνει το εισόδημα και φτωχοποιεί την κοινωνία. Για τον Α. Ξανθό το δίλημμα των εκλογών δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος» αλλά «με τις ανάγκες των πολλών ή με τα συμφέροντα των λίγων»; Και δήλωσε ότι η λύση στα σημερινά αδιέξοδα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα εγγυηθεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Τέλος, ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στα προβλήματα ανομίας και παραβατικότητας που ταλαιπωρούν την περιοχή και τους ανθρώπους της και τόνισε ότι ο Μυλοπόταμος χρειάζεται επειγόντως δραστικές και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, οι οποίες θα εδραιώσουν την ασφάλεια, την ισονομία και την κοινωνική αξιοπρέπεια και θα συμβάλλουν στον «αποστιγματισμό» της περιοχής. Πρέπει να τελειώνουμε οριστικά, δήλωσε ο Α. Ξανθός, με ένα χρεωκοπημένο μοντέλο πολιτικής εκπροσώπησης που ευνοεί την ψηφοθηρική συναλλαγή και όχι τη συλλογική αξιοπρέπεια και το δημόσιο συμφέρον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση