HomeΕΛΛΑΔΑΧρυσόγονος: Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας

Χρυσόγονος: Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας

Συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η αξιολόγηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος έρχεται για τονίζει ότι «η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου».

Αναφερόμενος στο δάνειο της ΕΚΤ που πρέπει να αποπληρώσει το ελληνικό δημόσιο τον Ιούλιο, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι τα χρήματα θα συγκεντρωθούν δύσκολα χωρίς συμφωνία, ενώ εξήγησε ότι και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν η κυβέρνηση ανέμενε τις γερμανικές εκλογές προσδοκώντας ενδεχόμενη νίκη του Μάρτιν Σουλτς το Σεπτέμβριο.

«Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας» πρόσθεσε παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και υπενθύμισε ότι το «περιεχόμενο της λαϊκή εντολής το Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές».

Επιπλέον, ζήτησε ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου. «Να πει η κυβέρνηση τι ζητάνε οι δανειστές, που διαφωνεί και τι ζητά η αντιπολίτευση, και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Να υποδειχθεί η λύση πού θα βρούμε τα λεφτά, ή αν θέλουμε χρεοκοπία» είπε.

Τέλος, διερωτήθηκε: «Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα τη Λυδία λίθο;».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση