HomeHL-9Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Πανταγάκη

Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Πανταγάκη

Ο 48χρονος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 45χρονης Ελένης Πανταγάκη, τον Αύγουστο του 2011 στη λεωφόρο Χρυσοστόμου στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου, δεδομένου ότι ο 48χρονος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω κωλύματος. Σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, η υπόθεση της δολοφονίας που είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς η άτυχη Ελένη Πανταγάκη, σύζυγος του τότε διοικητή των ΤΑΕ Μοιρών, Τηλέμαχου Πανταγάκη, είχε δεχθεί 28 μαχαιριές από τον 48χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 38 ετών και 22 μηνών.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Όλα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2011 όταν ο Τηλέμαχος Πανταγάκης μαζί με την σύζυγό του Ελένη πήγαν στην πολυκατοικία της λεωφόρου Χρυσοστόμου όπου ενοικίαζαν ένα σπίτι σε μία 40χρονη.

Η 40χρονη τους είχε ειδοποιήσει λέγοντας ότι ο γείτονάς της – που είναι και ο δράστης της δολοφονίας – την απειλούσε και την έβριζε.

Ο Τηλέμαχος Πανταγάκης μαζί με την σύζυγό του πήγαν στο σπίτι της 40χρονης για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και να λύσουν την όποια παρεξήγηση.

Ξεκίνησε μία λογομαχία έντονη ανάμεσα στον 48χρονο και το ζευγάρι ενώ τα πράγματα ξέφυγαν όταν η Ελένη Πανταγάκη χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του δράστη.

Εκείνος της άνοιξε και της επιτέθηκε με μαχαίρι σκοτώνοντάς την με 28 συνολικά χτυπήματα ενώ στη συνέχεια ο 48χρονος επιτέθηκε και στον αστυνομικό τραυματίζοντάς τον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση