HomeHL-9Επιτυχημένη η συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα startups

Επιτυχημένη η συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα startups

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται με την αντίστοιχη εκδήλωση στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση

Το δεύτερο event του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα και τα startups, με γενικό τίτλο Startup Europe Week Crete, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 7/2 στο Ηράκλειο.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας, πάνω από 200 επισκέπτες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο αξίας για νέους επιχειρηματίες και όχι μόνο. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.00 με τους χαιρετισμούς τον φορέων και συνεχίστηκε μέχρι τις 21.00 με θεματικές ενότητες εισηγήσεων και παράλληλες δράσεις.

 

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν από νεαρό κόσμο που κατέκλυσε με διεισδυτικές ερωτήσεις τους εισηγητές. Οι θεματικές του event επικεντρώθηκαν σε εργαλεία και συμβουλές για την δημιουργία ενός startup, τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης, επαφή με το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, παρουσίαση ιδεών από επιτυχημένους startupper που ήδη έχουν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο και στην απαραίτητη εμψύχωση αλλά και έμπνευση από τον σημαντικό για την τοπική οικονομία Τουριστικό κλάδο.

Οι συμμετέχοντες στα παράλληλα διεξαγόμενα workshops, πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν το δικό τους vlog, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs.

Το Startup Europe Week  πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των  Startup Europe/European Committee.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές, τους χορηγούς, το κοινό, τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους τύπου για την παρουσία και τη συνεισφορά τους και φυσικά τους εθελοντές για την ενθουσιώδη συμμετοχή και τη διάθεση προσφοράς χάρη στην οποία ήταν εφικτή αυτή η διοργάνωση.

Υποστηρικτές

Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, Δήμος Ηρακλείου, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατ. Κρήτης, Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατ. Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, WinesOfCrete.

Στο Ρέθυμνο η επόμενη συνάντηση

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η επόμενη συνάντηση πρόκειται να πργματοποιηθεί στο Ρέθυμνο. Είναι το τρίτο και τελευταίο event του Startup Europe Week Crete που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ρεθύμνης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές:
«Με την εκδήλωση αυτή, θα επιδιώξουμε την επαφή με τις σκέψεις και τις ιδέες των φορέων καθώς και του πολιτικού  και ακαδημαϊκού κόσμου, για την επιχειρηματικότητα στη Ευρώπη.

Η ομάδα των μελών και εθελοντών του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) σας ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συμμετοχή στα Χανιά και στο Ηράκλειο και σας προσκαλεί όλους στην τελευταία εκδήλωση που θα ολοκληρώσει το ταξίδι μας για την πληροφόρηση και την διάδοση του μηνύματος της επιχειρηματικής δράσης σε όλη την Κρήτη!

Σας περιμένουμε στις 10/2, από τις 9.00 το πρωί, στο “Σπίτι του Πολιτισμού”, Εμμανουήλ Βερνάρδου 12, Πλησίον Ωδείου, Παλαιά Πόλη Ρεθύμνου. (Κράτηση θέσεων→ https://sewcrete_rethymno.eventbrite.com)

Πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο startupcrete.com».

Διαφήμιση