HomeHL-9Στ. Αρναουτάκης: “Εμπιστοσύνη και συνεργασία στην Περιφέρεια και τους φορείς”

Στ. Αρναουτάκης: “Εμπιστοσύνη και συνεργασία στην Περιφέρεια και τους φορείς”

Προς την αναπλ.Υπ. Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεργασία και εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου στο χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην εκδήλωση «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία τάσεις και προοπτικές» που πραγματοποιείται παρουσία τοπικών φορέων στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου.

274837

«Να εμπιστευτείτε τους φορείς, υπάρχει η Περιφέρεια οι Δήμοι τα Επιμελητήρια οι φορείς που θέλουμε την συνεργασία. Εμείς όλοι είμαστε ενωμένοι και συνεργαζόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στην παριστάμενο Υπουργό, ενώ αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο αλλά και στο τρίπτυχο ανάπτυξη αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή.

274840

Επίκληση της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη για συνεργασία και εμπιστοσύνη της πολιτείας- κεντρικής διοίκησης με τους τοπικούς φορείς έκανε στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου ,Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, όπως και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.

274832

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάζονται και γίνεται συζήτηση για τις νέες δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4430/2016 για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία καθώς και για τα «εργαλεία» υποστήριξης για την ενίσχυση του τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η κα Αντωνοπούλου επεσήμανε ότι η κοινωνική οικονομία εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

img_5896

«Με τον νέο νόμο εισάγεται, για πρώτη φορά, ένα νέο νομικό πρόσωπο, ο συνεταιρισμός εργαζομένων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: από εργαζόμενους πτωχευμένων, προβληματικών ή εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων, οι οποίοι επιλέγουν να συστήσουν συνεργατικά σχήματα. Επίσης, η κοινωνική οικονομία απευθύνεται σε νέους και νέες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ενταχθούν σε μία απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, θέλουν, όμως, να μείνουν στη χώρα και να μπορέσουν να εργαστούν σε αυτή με αξιοπρέπεια», κατέληξε η κ. Αντωνοπούλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση