HomeHL-9Στη Λυόν ο ασθενής με τα ανθεκτικά μικρόβια – Ήταν απομονωμένος στο Βενιζέλειο

Στη Λυόν ο ασθενής με τα ανθεκτικά μικρόβια – Ήταν απομονωμένος στο Βενιζέλειο

Επιτυχημένη η αεροδιακομιδή του στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νοσοκομείο της Λυόν στη Γαλλία νοσηλεύεται πλέον ο Γάλλος ασθενής ο οποίος εδώ και εβδομάδες νοσηλευόταν σε καραντίνα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, λόγω των ιδιαίτερα ανθεκτικών μικροβίων από τα οποία είχε προσληφθεί.

Ο ασθενής είχε εισαχθεί με ηλίαση σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, όπου κατά τα φαινόμενα «κόλλησε» τα σπάνια και ανθεκτικά μικρόβια. Στη συνέχεια κατά το αεροπορικό ταξίδι της επιστροφής στη Γαλλία, χρειάστηκε εσπευσμένα να νοσηλευτεί στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την «Πατρίδα» ο αλλοδαπός ασθενής νοσηλεύτηκε για μεγάλο διάστημα στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε απομονωμένος σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως καθόλη της διάρκεια της πολύχρονης νοσηλείας του ασθενούς στο Βενιζέλειο βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των υγειονομικών αρχών του τόπου μας και της Λυόν ώστε να ολοκληρωθεί η ασφαλής μετακίνηση του Γάλλου υπηκόου σε νοσοκομείο της πατρίδας του. Η μετακίνηση αυτή ωστόσο καθυστερούσε χαρακτηριστικά, με κυριότερο το επιχείρημα ότι το γαλλικό νοσοκομείο  που έπρεπε να μεταφερθεί ο ασθενής δεν είχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Εν τέλει, με τη συνδρομή και της γαλλικής πρεσβείας οι συνεννοήσεις ήρθαν σε αίσιο τέλος και το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αεροδιακομιδή του Γάλλου ασθενή από το Ηράκλειο στη Λυόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση